Sådan laver du gratin af dine rester
Ingredienser:
- 5 dl kogt blomkål
- 3 kogte kartofler
- 2 kogte gulerødder
- 200 g kogt skinke
- Salt og peber
- 0,75 dl hvedemel
- 3 dl mælk
- 25 g smør
- 4 æg
- 3 spsk. rasp
Sådan gør du:
- Sæt ovnen på 200 grader. Fordel grøntsags-rester og kogte skinketern i fadet. Krydr med lidt salt og peber.
- Pisk mel og mælk sammen i en gryde. Sæt blandingen på komfuret, og lad den koge op, imens du rører i mælkeblandingen.
- Kom smørret i blandingen og lad det smelte, imens du rører. Lad saucen simre og rør stadig. Hæld saucen til afkøling i en skål.
- Rør æggeblommer i saucen en ad gangen. Pisk æggehviderne stive med lidt salt og vend dem i saucen med en dejskraber.
- Hæld saucen over fyldet, drys med rasp. Sæt fadet på en af de nederste riller. Bages i 40-50 min. Luk ikke ovnen op i utide.