Sådan laver du gratin af dine rester
Samvirkes madskribent Maria Meldgaard bruger rester af kogte grøntsager og skinke til en lækker og luftig gratin
Til 4 personer:
5 dl kogt blomkål
3 kogte kartofler
2 kogte gulerødder
200 g kogt skinke
Salt og peber
0,75 dl hvedemel
3 dl mælk
25 g smør
4 æg
3 spsk. rasp
Sæt ovnen på 200 grader. Fordel grøntsags-rester og kogte skinketern i fadet. Krydr med lidt salt og peber.
Pisk mel og mælk sammen i en gryde. Sæt blandingen på komfuret, og lad den koge op, imens du rører i mælkeblandingen.
Kom smørret i blandingen og lad det smelte, imens du rører. Lad saucen simre og rør stadig. Hæld saucen til afkøling i en skål.
Rør æggeblommer i saucen en ad gangen. Pisk æggehviderne stive med lidt salt og vend dem i saucen med en dejskraber.
Hæld saucen over fyldet, drys med rasp. Sæt fadet på en af de nederste riller. Bages i 40-50 min. Luk ikke ovnen op i utide.