Bliver kernerne for gamle?

Fedtstoffet i kerner og frø gør, at de harsker, når de bliver for gamle. Så skal de smides ud

Det frarådes at bruge gamle kerner og frø til hjemmebagte knækbrød

?

Jeg vil gerne bage knækbrød tilsat kerner, men kan solsikkefrø, hørfrø, og græskarkerner bliver for gamle. På græskarkernerne står der bedst før 20.07.17.
 

Hanne Nielsen

Svar fra Mia Kristensen

Knækbrød smager altid lækkert med kerner i, men det er vigtigt, at de ikke er for gamle. Det kan du lugte og smage på dem. Det naturlige fedtstof i kerner og frø bliver harskt over tid, så jeg ville indkøbe friske kerner og frø til dit kommende knækbrød.

Mia Kristensen underviser på Københavns Professionshøjskole og er uddannet indenfor fødevarevidenskab på Københavns Universitet.

Se, hvad vi ellers skriver om: #viden, #kerner, #holdbarhed og #madspild