Redaktionen anbefaler
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2024-07/FDB-M%C3%B8bler---forskellige-stol.jpg.jpeg?itok=PDm__kuP)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2020-06/Danmark-Dejligst.jpg.jpeg?itok=aWDFxZ73)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2017-05/maskulin_oel-is_med_karamelliserede_valnoedder_2.jpg.jpeg?itok=9OCTWKod)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2020-06/Kronhjort_0.jpg.jpeg?itok=jJ_eY3CT)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/migrated/12/1280frisko.png.jpeg?itok=nhM6nUW_)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/migrated/en/engangsgrillen1280.png.jpeg?itok=SmECdd56)
I vores familie diskuterer vi, hvorvidt æbler bevarer deres indhold af vitaminer bedst på køl eller i en skål på bordet?
Anja Meleschko, Allerød
Frugt er vigtig for vores indtag af C-vitamin og folsyre, der er et B-vitamin. Man ved mest om C-vitamins holdbarhed. Æblers indhold af C-vitamin er dog meget forskelligt fra sort til sort. I sure, umodne æbler beskytter den lave pH-værdi C-vitamin mod nedbrydning, men C-vitamins nedbrydning fremmes af varme, der også modner æbler. Æbler på køl bevarer derfor deres C-vitamin bedst.
Leif Skibsted er professor i fødevarekemi ved Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10