Redaktionen anbefaler






Resterne af de hårde skaldele skal væk, før riskornene koges.
Hvorfor er det nødvendigt at vaske eller skylle kornprodukter før brug?
Pia Eugster, Hovborg
Kornene har været gennem en afskalnings- og konditioneringsproces, hvor de yderste lag af kornet (avner) fjernes, og resterne af hårde skaldele skal væk, før kornene koges. Skylningen fjerner også eventuelle fremmedelementer som små sten.
Læg kornene i en skål og hæld rigeligt koldt vand over. Rør let rundt med hånden, og de lette urenheder som avner kommer op til overfladen og kan fjernes. Hæld så kornene op i en sigte.
Her kan man tydeligere se eventuelle småsten. Skyl kornene i sigten med rent vand, til vandet er klart. Kornene er nu klar til kogning.
Se også her, om der kan være farlige bakterier i genopvarmet ris?
Winnie From Thesbøl er mad-, måltids- og husholdningskonsulent og cand. pæd.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10