Redaktionen anbefaler
![Steven Olsen er kåret som årets kassedame m/k 2024](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2024-05/Steven.jpg.jpeg?itok=RO02NYz1)
![Laura Bilde i molssofaen](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2024-12/Molssofaen-liste.jpg.jpeg?itok=obgrtACM)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2024-12/pernille-skipper.jpg.jpeg?itok=jMUehLOe)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2023-11/Sommerhus-Skagen.jpg.jpeg?itok=27_dLqGj)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2023-03/jordbaer-8.jpg.jpeg?itok=IfL2me9t)
![Grøn basilikum står skarpt](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2024-09/Krydderurter---basilikum-visner.jpg.jpeg?itok=pjwKpNxG)
Resterne af de hårde skaldele skal væk, før riskornene koges.
Hvorfor er det nødvendigt at vaske eller skylle kornprodukter før brug?
Pia Eugster, Hovborg
Kornene har været gennem en afskalnings- og konditioneringsproces, hvor de yderste lag af kornet (avner) fjernes, og resterne af hårde skaldele skal væk, før kornene koges. Skylningen fjerner også eventuelle fremmedelementer som små sten.
Læg kornene i en skål og hæld rigeligt koldt vand over. Rør let rundt med hånden, og de lette urenheder som avner kommer op til overfladen og kan fjernes. Hæld så kornene op i en sigte.
Her kan man tydeligere se eventuelle småsten. Skyl kornene i sigten med rent vand, til vandet er klart. Kornene er nu klar til kogning.
Se også her, om der kan være farlige bakterier i genopvarmet ris?
Winnie From Thesbøl er mad-, måltids- og husholdningskonsulent og cand. pæd.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10