Allergi eller forkølelse? 6 nemme måder at skelne på

Allergisæsonen er over os, og den kan let forklæde sig som en velkendt forkølelse, for symptomerne ligner hinanden. Betina Hjort fra Astma-Allergi Danmark giver dig her 6 tegn, der kan fortælle dig, om du tilhører gruppen af en million danskere med høfeber.

Feber

Tjek, om du er varm på panden og mål temperaturen, for feber peger på en forkølelse – ikke en høfeber.

Snottets farve

Hvis dit snot bliver ved med at være tyndt og klart, er det høfeber. Omvendt hvis det er tykt, gulligt og uklart, så er det en forkølelse. Men se det an over et par dage, så er du mere sikker.

Øjnene

Der er sjældent symptomer i øjnene på rødmen, irritation og kløe, når det er forkølelse. Allergi sætter hele apparatet i gang derimod. Igen, se det an over et par dage for at være helt sikker.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Nys

Hvis du har høfeber, så er der massive nys ofte som følge - og flere i rap. Symptomerne er der hele tiden, når de ikke bliver behandlet, og nys er mere hyppige end de lejlighedsvise ved en forkølelse. Desuden er næsen også ofte tilstoppet, når der er tale om høfeber.

Timing

Hvis det er en tilbagevendende ting på året, så kig på om det er sammenfald med allergisæsonen – selvom det også kan hænge sammen med dyr og husstøvmider. Får du symptomerne hele tiden eller i særlige situationer og miljøer?

Varighed

Har du symptomerne i mere end 2 uger på bestemte tidspunkter på året eller ved kontakt ved f.eks. pelsdyr osv., så er sandsynligheden for, at det er allergi, høj.

Bemærk: Dette er kun symptomer, og de behøver ikke optræde samtidig. For at være helt sikker på, om du er allergisk, kan du opsøge din egen læge og blive testet.

Læs mere om