7 fif, når du indretter køkkenet

Hvad er det vigtigste, når du skal indrette et køkken? Få indretningsarkitekt Sus Thorslunds bedste tip til indretning af køkkenet.
Køkken

Hav arbejdsgange og pladshensyn i tankerne, når du indretter køkkenet på ny.

1. Genbrug elementerne

Er de eksisterende elementer i ok stand, så spar både miljøet og din pengepung og genbrug dem enten der, hvor de står, eller et andet sted i køkkenet. Forny eventuelt låger, bordplade og greb. Byg kun køkkenet om, hvis elementerne ikke kan mere, eller funktioner og arbejdsgange ikke fungerer for dig. 

2. Fjern overskabene 

Fjern overskabene, hvis køkkenet mangler luft eller lys. Det giver et mere åbent og luftigt køkken. 

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

3. Skab gulv-, bord- og opbevaringsplads 

Det er vigtigt med gulvplads i køkkenet, så flere kan arbejde samtidig. Også praktisk opbevaring er vigtigt at prioritere - placér de tungere elementer nederst. Rigelig med bordplads fortryder du heller ikke. 

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

4. Køkkenalrum er ikke altid løsningen 

Vælg et køkken, der passer til dine behov for opbevaring, som du nyder at kigge på, og som passer til huset. Et køkkenalrum er ikke altid en god løsning og kan 'clashe' med husets øvrige stil. 

5. Tænk dine arbejdsgange igennem

Et køkken handler om arbejdsgange. Hvor vil du vaske op, skære grøntsager eller stege bøffer? Vælg en kombination af, hvad der er praktisk muligt, funktionelt smart og så din køkkendrøm. Et meget aflangt køkken indbefatter en masse transport, mens et U-formet køkken samler funktionerne og sparer dig for mange skridt. 

6. Vælg skuffer frem for skabe

Skuffer er i mange tilfælde smartere end skabe, da du lettere får et overblik over indholdet. Pas på med at vælge for brede skuffer, da det kan gå ud over overblikket. Undgå låger og fronter med riller og udskæringer, hvor skidt kan gemme sig. Højglanslåger kræver måske en klud lidt ofter,– men så kan du da se snavset. 

7. Vælg ikke for store møbler 

Selvom det ofte i type- og parcelhuses køkkenalrum giver sig selv, hvor spisebordet skal stå, så pres ikke for store møbler ind i for små køkkener. Selve køkkenet skal kunne bære det, hvis du vælger stort spisebord, en stor fladskærm og bastante stole. 

Amerikanerkøleskab og Cooker

Angående valg af amerikanerkøleskabe, så handler det for mange om nem tilgang til koldt vand og isterninger, men er det virkelig et så stort behov, eller kan du udnytte pladsen bedre?

Overvej også om en cooker, der leverer kogende vand på stedet, er en god ide. Så kan du skrotte elkedlen og få mere bordplads.

Læs mere om