Udnyt eftervarmen fra grillen til at lave skønne desserter. Grillguruen Johnny Larsen kommer med 5 desserter til grillen, der er lette at kaste sig over.
Grillet vandmelon med chili
Skær stykker ud af vandmelon, drys med chiliflager og læg på grillen.
Vandmelonen skal grilles ved høj temperatur.
Grillet vandmelon med chili
Server med vanilleis.
Sørg for at bruge en smagfuld vandmelon, ellers bliver det en meget kedelig dessert.
Frugttærte på grill
Snit årstidens frugter, og læg dem i et tærtefad. Det kan f.eks. være rabarber og æbler.
Drys rørsukker over frugterne.
Lav en mørdej og læg over tærtefadet.
Frugttærte på grill
Lad fadet stå og hygge sig på grillen, og tag det af, når du med en tandstikker kan mærke, at mørdejen er bagt.
Server med cremefraiche.
Pandekager med frugt
Med en støbejernspande kan du lave fantastiske pandekager på grillen. Lav en almindelig pandekagedej, og bag pandekagerne i panden på grillen.
Pandekager med frugt
Når du har vendt pandekagen én gang, lægges dine yndlingsfrugter på pandekagen, mens den stadig står på grillen.
Top med chokoladesovs, fold sammen og server.
Banan på grill
Tag en banan og læg et snit i skrællen på langs.
Lad bananen blive i skrællen. Kom lidt rom eller cognac i bananen sammen med en stribe akaciehonning.
Banan på grill
Grill bananen på indirekte varme ved skubbe grillkullene ud til siden, hvis du bruger en kuglegrill.
Server bananen i skrællen, eller tag den ud og anret den som en bananasplit.
Frugtspyd
Lav et frugtspyd af f.eks. stenfrie druer, ananas og dine egne og børnenes favoritter. Pensl spydet med akaciehonning og læg dem på grillen. Det er en børnefavorit, fordi børnene selv kan være med og bygge deres helt eget spyd.
Lad børnene bruge en bambuspind frem for et metalspyd, da bambuspinden slipper varmen hurtigere, og børnene undgår at brænde fingrene.