ANNONCE ANNONCE rodfrugter 15 opskrifter med pastinak Rodfrugter er utroligt sunde, dette gælder selvfølgelig også den skønne pastinak. Vi har samlet 15 forskellige retter hvor den spidse rod indgår. bagværk Pastinakbrød Revne pastinakker gør brødet saftigt og giver det en mild urteagtig smag. Pastinakken er særlig god sammen med fennikelfrø, som gør brødet perfekt som tilbehør til ost, suppe eller til sandwich. vegetar Mini rod-frugttærter med rucola, gedeost og nigella Steg rodfrugterne på en pande eller bag dem i ovnen, så de er let møre, inden du folder dejen flot omkring dem. hovedret Millionbøf med lidt ekstra grønt Barndommens powerret, millionbøf, får besøg af pastinak og champignon og bliver både lidt sundere og med lidt mere intens umamismag. Lav en god kartoffelmos med smør – og drys med friskhakket persille på toppen. aftensmad »Koteletter i øl« med pastinak og salvie Koteletterne skal have 1,5 time i ovnen badet i øl, så start i god tid, og glæd dig så til en rustik og smagfuld aftensmad. Opskrift Bankekød med groft grønt Mad til 2 dage. frokost Lammekølle med rosmarin og bagte grøntsager med chili og krydderurter Intet påskebord uden påskelammet, så derfor skal der selvfølgelig serveres saftig lammekølle med rosmarin og chili. Der er dejlig meget kød i en lammekølle, og der kan sagtens være nok til 8-10 personer, hvis der serveres godt med grønt til. gæstemad og fest Kylling one pot med rødder og oliven Det tager tid at tilberede en hel kylling, men med denne opskrift kan du lave noget andet, mens maden passer sig selv i ovnen. Spis retten, som den er, eller servér den med grøn salat og brød til. Opskrift Kartoffel-pastinakmos med chilikrydret kødsovs Kødsovs og kartoffelmos er rigtig vintermad med et pift af chili og grøntsager fyldt med vitaminer. Når du først har skrællet de mange grøntsager og kartofler kan retten næsten passe sig selv. Opskrift Ovnbagt fiskebøf med varm kartoffelsalat og peberrod Fisk indeholder sunde olier, og vi skal derfor gerne spise det reglmæssigt. Her er et forslag til en alternativ måde at tilberede og servere fisk på. Opskrift Rødspætteruller med urter Opskrift Selleriburger hovedret Flødebagte rodfrugter og kylling Mættende ret, der varmer helt ned i tæerne på en kold vinterdag. Servér med en sprød salat og et godt stykke groft brød. Opskrift Grøn salat med rodchips Opskrift Kanelkylling med appelsin og pastinakker dessert Mandel-banan-pandekager Gulerødder og pastinakker er sneget ind i pandekagedejen, der er sødet med en moden banen og er supergode til både børn og voksne. Denne opskrift er venligst udlånt fra bogen "Spis mig" af Majbritt Engel og Alice Hartvig fra forlaget Gyldendal. ANNONCE ANNONCE Læs mere om rodfrugter opskrifter
Emballage Nyt forsøg på Bornholm skal mindske emballage og affald Emballage er vigtigt for en vares sikkerhed, kvalitet og holdbarhed, men emballagen fylder unødig meget i supermarkedet og er designet til kun at blive brugt én gang. Så hvordan bliver fremtidens emballage mindre og lettere at genbruge? Det skal bl.a. et nyt løsmarked i Kvickly Rønne være med til at finde svar på
Emballage Kan man vende alufolie eller stanniol forkert? Den blanke og den matte side på alufolie har forskellige egenskaber, når du laver mad, og derfor står der ofte i opskrifter og tilberedningsvejledninger, at du skal vende en bestemt side opad i ovnen. Forskellen er dog lille, fastslår eksperter.
Emballage Den rigtige plastik holder frugt og grønt frisk Forkert emballage kan begrænse fødevarernes holdbarhed. Merete Edelenbos har i mere end 25 år forsket i, hvordan man opbevarer eksempelvis kartofler, gulerødder og jordbær optimalt
Bær Må bærrene koges i egen emballage? Det anbefales at koge frosne bær, før de bruges, da der kan sidde bakterier på bærrene. Det frarådes til gengæld at koge dem i den pose, de er købt i
Annoncørbetalt indhold Quiz: Hvor godt kender du guldæsken og chokoladen? Vi trækker 50 vindere af en guldæske med chokolade Kan din chokoladeviden knække alle spørgsmålene? Vær med i chokoladequizzen og deltag i lodtrækningen om en af de populære guldæsker fra Anton Berg. Konkurrencen slutter 30.11.