Opdag verden - derhjemmefra - få storslåede naturoplevelser, se på kunst, rejs i tiden og besøg Mars

Selvom tiden ikke taler for, at du pakker kuffert og rejser ud i verden, kan du sagtens få storslåede naturoplevelser, se på kunst, rejse i tiden og besøge Mars. Samvirke guider til 7 spændende ture, du kan komme på hjemmefra

Se fortiden fra luften

Hvordan så dit nabolag ud i gamle dage? Det svar kan du få på Det Kongelige Biblioteks hjemmeside. Her finder du en række luftfotos af Danmark – helt tilbage fra 1954. Og hvis du vil længere tilbage i tiden, kan du se optegnede kort fra før 1900-tallet. Det er især spændende at kigge på by- og havneområder og se, hvor meget der er sket. Men pas på: Før du ser dig om, er det gået en formiddag i nutiden.

Se Danmark fra luften - før Google

Dyk ned til Great Barrier Reef

Selveste sir David Attenborough kan blive din guide på turen til verdens største koralrev ud for Australiens kyst. Gennem en interaktiv fortælling fra fartøjet Alucia kan du se, høre og lære mere om det vidunder, som naturen har skabt på over 2000 kilometer, lige under havoverfladen, og Attenborough legendariske fortællerstemme er med dig hele vejen.

Kom med David Attenborough til Great Barrier Reef

Live fra Zoologisk Have

Følelsen af at være spærret inde kender du måske lidt til efter de seneste par måneder. Og hvis dyrene i verdens zoologiske haver kunne tale, ville de måske have et par gode tips til, hvordan man bedst får tiden til at gå. I San Diego og Houston Zoo er der opsat webcams, så du ved selvsyn se, hvordan koalaer, bavianer og giraffer chiller – live. Du kan også kigge ind hos næsehornet eller elefanterne i Zoologisk Have i København.

Se giraffer og isbjørne hos San Diego Zoo

Styr selv webkameraet i Houston Zoo

Mød elefanter og næsehorn i København Zoo

De mest berømte museer viser frem

Kulturskatte i verdensklasse kan findes på nogle af klodens mest berømte museer, og du kan fordybe dig i dem helt uden at flytte bagdelen. Tag for eksempel på rundtur på Louvre i Paris, MoMa i New York eller på British Museum i London. Du kan også blive hjemme i Danmark og se nærmere på udstillinger i for eksempel Glyptoteket eller Nationalmuseet.

Se Mona Lisa på Louvre

Oplev Museum of the World hos British Museum

Gå på opdagelse i over 2000 museer fra hele verden hos Google Arts & Culture

Udforsk Mars og andre planeter

Selvom drømmen om at blive astronaut aldrig gik i opfyldelse (Andreas Mogensen, hvis du læser med her, så gælder det selvfølgelig ikke dig), kan du sagtens tage på opdagelse i rummet. Du kan endda gøre det uden at bruge flere lysår på at komme til din destination. NASA har ture til en række planeter – for eksempel den populære Kepler 16-b eller den jordlignende HD 40307g, der tilbyder ekstra meget tyngdekraft. Du kan også træde i hjulsporene på Mars-roveren Curiosity, hvis du ikke vil for langt væk hjemmefra.

Tag på opdagelse til fjerne planeter med NASA

Rejs til Mars med Curiosity 

Find flere rumrejser og virtuelle ture hos NASA

En togtur fra Esbjerg til Fredericia

Du skal hverken checke ind eller købe pladsbillet – og du får den bedste plads i toget, nemlig den, som lokomotivføreren har allerforrest i toget. På DR’s hjemmeside kan du finde togturen, som er en del af På skinner, der var en dokumentarserie udelukkende med togture i Danmark – filmet fra lokomotivførerens plads. Serien blev sendt på DR i 2011 og 2012, så turen er også en tidsrejse 8 år tilbage.

Serien med danske togture er inspireret af den norske dokumentarfilm 'Bergensbanen minutt for minutt', som varer 7 timer og 16 minutter – og filmer hele den smukke tur fra Bergen til Oslo.

Kør med toget på tværs af Jylland

Tag med på 10 minutter af Bergensbanen

Download hele turen med Bergensbanen hos NRK

Virtuel rundtur i Yosemite

Øst for San Francisco ligger den betagende nationalpark Yosemite. Området er på nogenlunde samme størrelse som Fyn. Og jo, Fyn er fin, men Yosemite er ret fantastisk - og selvom en skærm aldrig vil kunne den imponerende natur, du kan opleve der, retfærdighed, bliver der på parkens hjemmeside gjort et absolut godkendt forsøg med 360-graders billeder, der giver dig mulighed for at udforske de flotteste steder i parken.

Måske har du set allerede set af de mest ikoniske steder i parken på en skærm. For nogle år siden var det nemlig klippeformationen ‘Half Dome’, der prydede skrivebordsbaggrunden på Apples computere.

Oplev Yosemite i 360 grader

Kom på tur med en park ranger i 5 andre amerikanske nationalparker

Læs mere om