Vegansk mad: Nøddepostej med sødkartoffel
AFTENSMAD

Vegansk mad: Nøddepostej med sødkartoffel

En klassisk nøddepostej går man aldrig galt med, for det kan de fleste sætte pris på. Jeg vil sagtens kunne spise halvdelen af denne postej alene til en julemiddag, så hvis der er andre grovædere i dit selskab, må du hellere lave en dobbeltportion. Opskriften er fra “Vegansk julemad” af Thomas Erex, Turbine-Forlaget.
  • 0 Personer
  • 60 Minutes

Ingredienser

2 spsk. olie
3 stk. løg
10 g tørrede svampe
150 g hasselnødder
100 g valnødder
100 g sødkartofler
1 spsk. timian
1 spsk. salvie
3 spsk. sojasauce
3 spsk. citronsaft
2.5 dl. Plantefløde
50 g havregryn
1 spsk. loppefrøskaller
- salt
- peber

Sådan gør du

  1. 1
    Blend svampene til pulver. Tørrist nødderne på en pande, til de tager lidt farve, lad dem så afkøle lidt, og kør cirka halvdelen af dem til mel i en foodprocessor. Resten af nødderne hakkes fint.
  2. 2
    Hak løgene fint, og sauter dem i olien i en pande sammen med timian og salvie. Tilsæt sojasauce, citronsaft og fløde, og tag blandingen af varmen.
  3. 3
    Riv sødkartoffel groft og bland det sammen med flødeblandingen, nødderne, loppefrøskallerne og havregrynene. Rør farsen godt sammen og smag til med salt og peber.
  4. 4
    Kom farsen i en form på 20 cm x 9 cm x 6 cm. Bag postejen ved 200 grader i 30-40 minutter.