Vegansk mad: Nøddepostej med sødkartoffel
- 0 Personer
- 60 Minutes
Ingredienser
2 spsk. | olie |
3 stk. | løg |
10 g | tørrede svampe |
150 g | hasselnødder |
100 g | valnødder |
100 g | sødkartofler |
1 spsk. | timian |
1 spsk. | salvie |
3 spsk. | sojasauce |
3 spsk. | citronsaft |
2.5 dl. | Plantefløde |
50 g | havregryn |
1 spsk. | loppefrøskaller |
- | salt |
- | peber |
Sådan gør du
-
1Blend svampene til pulver. Tørrist nødderne på en pande, til de tager lidt farve, lad dem så afkøle lidt, og kør cirka halvdelen af dem til mel i en foodprocessor. Resten af nødderne hakkes fint.
-
2Hak løgene fint, og sauter dem i olien i en pande sammen med timian og salvie. Tilsæt sojasauce, citronsaft og fløde, og tag blandingen af varmen.
-
3Riv sødkartoffel groft og bland det sammen med flødeblandingen, nødderne, loppefrøskallerne og havregrynene. Rør farsen godt sammen og smag til med salt og peber.
-
4Kom farsen i en form på 20 cm x 9 cm x 6 cm. Bag postejen ved 200 grader i 30-40 minutter.