Urtefyldte foreller og saltkogte kartofler

Urtefyldte foreller og saltkogte  kartofler
  • 4 Personer

Ingredienser

4 stk foreller små (evt. makreller)
1 potte kørvel evt. dild eller persille
lidt salt og sort peber
50 g blødt smør
800 g små kartofler med skræl
150 g salt
3 skiver citron - økologisk
3 fed hvidløg halverede
200 g creme fraiche 18%
1 stk. citron, revet skal og saft

Tilbehør

- porrer dampede
- forårsløg
- grøn salat

Sådan gør du

  1. 1.Tænd ovnen på 215 C/200 C varmluft. Gnid forellerne med salt og peber på skindet og indeni.
  2. 2.Fyld dem med kørvel, læg dem i et ovnfast fad, og fordel smørret på toppen af fiskene. Bag fisken i 10 min., og skru så ovnen over på grill. Pensl forellerne med lidt af det smeltede smør fra fadet, og giv dem ca. 5 min. ekstra, så de er gyldne og sprøde på overfladen.
  3. 3.Kom imens kartoflerne i en gryde sammen med salt, citron, hvidløg og 1 liter vand. Bring det i kog, og lad kartoflerne simre i ca. 12 min., til de er møre. Hæld vandet fra, og sæt gryden med kartofler tilbage på blusset, og lad dem dampe, så der dannes en hvid, krystalliseret overflade.
  4. 4.Imens laves også dressingen ved at røre cremefraiche med citronsaft og -skal, salt og peber, efter smag.
  5. 5.Server de saltkogte kartofler sammen med fisken.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #hovedret, #passer til sæsonen, #gæstemad og fest og #fisk i ovn