Urtefyldte foreller og saltkogte kartofler
- 4 Personer
Ingredienser
4 stk. | foreller små (evt. makreller) |
1 potte | kørvel evt. dild eller persille |
lidt | salt og sort peber |
50 g | blødt smør |
800 g | små kartofler med skræl |
150 g | salt |
3 skiver | citron - økologisk |
3 fed | hvidløg halverede |
200 g | creme fraiche 18% |
1 stk. | citron, revet skal og saft |
Tilbehør
- | porrer dampede |
- | forårsløg |
- | grøn salat |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 215 C/200 C varmluft. Gnid forellerne med salt og peber på skindet og indeni.
-
2Fyld dem med kørvel, læg dem i et ovnfast fad, og fordel smørret på toppen af fiskene. Bag fisken i 10 min., og skru så ovnen over på grill. Pensl forellerne med lidt af det smeltede smør fra fadet, og giv dem ca. 5 min. ekstra, så de er gyldne og sprøde på overfladen.
-
3Kom imens kartoflerne i en gryde sammen med salt, citron, hvidløg og 1 liter vand. Bring det i kog, og lad kartoflerne simre i ca. 12 min., til de er møre. Hæld vandet fra, og sæt gryden med kartofler tilbage på blusset, og lad dem dampe, så der dannes en hvid, krystalliseret overflade.
-
4Imens laves også dressingen ved at røre cremefraiche med citronsaft og -skal, salt og peber, efter smag.
-
5Server de saltkogte kartofler sammen med fisken.