Urtefyldte foreller og saltkogte  kartofler
GæSTEMAD OG FEST

Urtefyldte foreller og saltkogte kartofler

Det er svært at ramme den danske forårs- og sommerstemning meget bedre end med nye, lækre kartofler og lækker, frisk fisk. Vi lægger forellerne i ovnen, men de kan også tilberedes på grill. Så smeltes smørret i stedet og pensles på fisken løbende, eller fisken grilles i en foliebakke/fad med låg på grillen.
  • 4 Personer

Ingredienser

4 stk foreller små (evt. makreller)
1 potte kørvel evt. dild eller persille
lidt salt og sort peber
50 g blødt smør
800 g små kartofler med skræl
150 g salt
3 skiver citron - økologisk
3 fed hvidløg halverede
200 g creme fraiche 18%
1 stk. citron, revet skal og saft

Tilbehør

- porrer dampede
- forårsløg
- grøn salat

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 215 C/200 C varmluft. Gnid forellerne med salt og peber på skindet og indeni.
  2. 2
    Fyld dem med kørvel, læg dem i et ovnfast fad, og fordel smørret på toppen af fiskene. Bag fisken i 10 min., og skru så ovnen over på grill. Pensl forellerne med lidt af det smeltede smør fra fadet, og giv dem ca. 5 min. ekstra, så de er gyldne og sprøde på overfladen.
  3. 3
    Kom imens kartoflerne i en gryde sammen med salt, citron, hvidløg og 1 liter vand. Bring det i kog, og lad kartoflerne simre i ca. 12 min., til de er møre. Hæld vandet fra, og sæt gryden med kartofler tilbage på blusset, og lad dem dampe, så der dannes en hvid, krystalliseret overflade.
  4. 4
    Imens laves også dressingen ved at røre cremefraiche med citronsaft og -skal, salt og peber, efter smag.
  5. 5
    Server de saltkogte kartofler sammen med fisken.