Tøm køleskabet-efterårssuppe

Inspireret af det mexikanske køkken. Mættende med bønner i suppen. Kog gerne 3 stjerneanis med i suppen, og tag dem op sammen med kanelstangen, før du blender suppen.
Tøm køleskabet-efterårssuppe
  • 4 Personer

Ingredienser

800 g porrer, rodfrugter, løg og hvidkål
200 g kartofler
4 fed hvidløg
1.2 l. grøntsagsbouillon
1 stk. kanelstang eller 1/4 tsk stødt kanel
- chiliflager eller cayennepeber
1 dåse kidneybønne
250 g hvide bønner eller kikærter
- salt
2 spsk. limesaft af 2 usprøjtede limefrugter eller citronsaft

Til servering

2 dl. græsk yoghurt 10%
- skal af 2 usprøjtede limefrugter
- salt
100 g grønkål
- chiliflage
- tortillachips

Sådan gør du

  1. 1.Rens grøntsager og kartofler, og snit det hele groft.
  2. 2.Pil og hak hvidløget. Kom alt i en gryde med vand og bouillon, kanelstang og chiliflager, og lad det simre under låg i ca. 15-20 minutter, til det er helt mørt.
  3. 3.Tag kanelstangen op, og blend suppen med en stavblender.
  4. 4.Kom bønnerne i, kog op, og smag suppen til med salt, chiliflager og limesaft (riv skallen af, før du presser frugten, og gem den).
  5. 5.Smag yoghurten til med limeskal og salt.
  6. 6.Fjern de grove ribber fra grønkålen, og skyl og hak den fint.
  7. 7.Servering: Varm suppen op, og server den portionsanrettet med et drys grønkål og en klat yoghurt i og chiliflager og tortillachips ved siden af.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad og #rødder og knolde