Tærte med fåreost og pære
En velsmagende tærte med dejlig fåreost og et snert af sød pæresmag. Nyd den lun med lidt citrontimian på toppen.
Opskrifter:www.ostogko.dk

- 4 Personer
Tærtedej
250 g | hvedemel |
1 tsk. | flagesalt |
110 g | koldt smør |
0.5 dl. | koldt vand |
Fyld
3 stk | æg |
1.5 dl. | sødmælk |
200 g | cremefraiche 18% |
- | salt og sort peter |
1 spsk. | citrontimian |
100 g | fåreost (Halvfast). Evt. halvfast komælksost, fx. Vesterhavsost |
3 stk | pærer |
Sådan gør du
- 1.Bland mel og salt og skær smørret i tern. Smuldr smørret ud i melet, til det ligner groft rasp. Brug vandet til at samle dejen.
- 2.Form dejen til en rund disk og pak den ind i plastfolie. Lad den hvile i 15 minutter i køleskabet, før den rulles ud til 3-4 mm tykkelse.
- 3.Beklæd en tærteform med dejen. Trim kanterne og prik bunden med en gaffel. Forbag tærtebunden i 8-10 min. ved 190º. Lad bunden køle af.
- 4.Til fyldet piskes æg sammen med mælk og cremefraiche. Krydr med lidt salt og peber og kom timian i. Fjern evt. skimmelskorpe fra osten og smuldr den.
- 5.Hæld æggeblandingen i den forbagte tærteform. Kom osten over.
- 6.Skær pærerne i tynde skiver og fordel over fyldet. Bag tærten i 30 min. ved 190º. Serveres lun, evt. pyntet med ekstra citrontimian.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad,
#hovedret,
#passer til sæsonen,
#lette retter,
#weekend og gæster,
#vegetar,
#hverdag,
#gæstemad og fest,
#buffet og #hjemmelavet