Tærte med fåreost og pære
- 4 Personer
Tærtedej
250 g | hvedemel |
1 tsk. | flagesalt |
110 g | koldt smør |
0.5 dl. | koldt vand |
Fyld
3 stk. | æg |
1.5 dl. | sødmælk |
200 g | cremefraiche 18% |
- | salt og sort peter |
1 spsk. | citrontimian |
100 g | fåreost (Halvfast). Evt. halvfast komælksost, fx. Vesterhavsost |
3 stk. | pærer |
Sådan gør du
-
1Bland mel og salt og skær smørret i tern. Smuldr smørret ud i melet, til det ligner groft rasp. Brug vandet til at samle dejen.
-
2Form dejen til en rund disk og pak den ind i plastfolie. Lad den hvile i 15 minutter i køleskabet, før den rulles ud til 3-4 mm tykkelse.
-
3Beklæd en tærteform med dejen. Trim kanterne og prik bunden med en gaffel. Forbag tærtebunden i 8-10 min. ved 190º. Lad bunden køle af.
-
4Til fyldet piskes æg sammen med mælk og cremefraiche. Krydr med lidt salt og peber og kom timian i. Fjern evt. skimmelskorpe fra osten og smuldr den.
-
5Hæld æggeblandingen i den forbagte tærteform. Kom osten over.
-
6Skær pærerne i tynde skiver og fordel over fyldet. Bag tærten i 30 min. ved 190º. Serveres lun, evt. pyntet med ekstra citrontimian.