Svinekød i hjemmelavet rød karry
AFTENSMAD

Svinekød i hjemmelavet rød karry

Rød karry fås i de fleste supermarkeder, men det er da meget sjovere at lave den selv. Så får du din karry, som du vil have den. 
  • 4 Personer

Ingredienser

2 stk. skalotteløg
2 stk. fed hvidløg
1 stk. håndfuld frisk koriander
1 stk. stor rød chili
tsk. peberkorn
2 tsk. korianderfrø
2 spsk. vindruekerneolie
2 dl. kokosmælk
500 g hakket svinekød
1 stk. aubergine
1 dl. usaltet cashewnød
3 dl. jasminris
1 spsk. sukker
1 stk. lime, thaibasilikum eller mynte

Sådan gør du

  1. 1
    Hak grøntsagerne i mindre stykker og kom dem i en morter sammen med krydderier.
  2. 2
    Undlad at komme olie i.
  3. 3
    Knus grøntsagerne til en mos, og kom lidt olie i til sidst.
  4. 4
    Eller kom alle ingredienser i en blender og blend til mos. Kom al karrypasta og 1 dl kokosmælk i en gryde.
  5. 5
    Svits rundt. Tilføj kødet og svits det igennem, indtil det skifter farve.
  6. 6
    Kom resten af kokosmælken heri.
  7. 7
    Skær aubergine i tern og svits med kødet.
  8. 8
    Kom nødder i og svits blandingen i 10 minutter.
  9. 9
    Tilbered risene efter anvisning på emballagen.
  10. 10
    Kom sukker og limesaft heri og vend rundt.
  11. 11
    Smag til med salt og peber eller fishsauce.
  12. 12
    Server med thaibasilikum eller mynte.