Svinekød i hjemmelavet rød karry
- 4 Personer
Ingredienser
2 stk. | skalotteløg |
2 stk. | fed hvidløg |
1 stk. | håndfuld frisk koriander |
1 stk. | stor rød chili |
tsk. | peberkorn |
2 tsk. | korianderfrø |
2 spsk. | vindruekerneolie |
2 dl. | kokosmælk |
500 g | hakket svinekød |
1 stk. | aubergine |
1 dl. | usaltet cashewnød |
3 dl. | jasminris |
1 spsk. | sukker |
1 stk. | lime, thaibasilikum eller mynte |
Sådan gør du
-
1Hak grøntsagerne i mindre stykker og kom dem i en morter sammen med krydderier.
-
2Undlad at komme olie i.
-
3Knus grøntsagerne til en mos, og kom lidt olie i til sidst.
-
4Eller kom alle ingredienser i en blender og blend til mos. Kom al karrypasta og 1 dl kokosmælk i en gryde.
-
5Svits rundt. Tilføj kødet og svits det igennem, indtil det skifter farve.
-
6Kom resten af kokosmælken heri.
-
7Skær aubergine i tern og svits med kødet.
-
8Kom nødder i og svits blandingen i 10 minutter.
-
9Tilbered risene efter anvisning på emballagen.
-
10Kom sukker og limesaft heri og vend rundt.
-
11Smag til med salt og peber eller fishsauce.
-
12Server med thaibasilikum eller mynte.