Svenske köttbullar
GæSTEMAD OG FEST

Svenske köttbullar

Kødboller på svensk. Vi har puttet lidt kanel, allehånde og muskatnød i farsen. Husk tyttebær
  • 4 Personer

Ingredienser

450 g hakket svin/kalv
0.75 tsk. fint salt
0.5 tsk. stødt allehånde

2 tsk. muskatnød
1 knsp. stødt kanel
lidt peber
 Friskkværnet
1 stk. løg Revet
1 stk. æg M/L
60 g rasp
1.5 dl. mælk Fløde kan også bruges

Til servering

- kartofler
- kartoffelmos
- syltede agurker
- tyttebær

Sådan gør du

  1. 1
    Rør kødet sejt og sammenhængende med saltet i 2-3 min.  
  2. 2
    Tilsæt resten af ingredienserne i nævnte rækkefølge og rør lidt mellem hver. Hold igen med mælken, så farsen ikke bliver for blød.   
  3. 3
     Varm olie/smør på en pande over middel/høj varme. Steg 8-12 små kødboller ad gangen afhængig af størrelsen på din pande (brug et par teskefulde fars pr. kødbolle). Der skal være luft imellem kødbollerne, og ryst panden indimellem, så kødbollerne bliver runde og stegt på alle sider. Steg dem, indtil de er faste, gyldne og gennemstegte.   
  4. 4
    Læg dem i et ovnfast fad med stanniol over, så de holder sig varme, til sidste hold er stegt færdig.