Svenske köttbullar
- 4 Personer
Ingredienser
450 g | hakket svin/kalv |
0.75 tsk. | fint salt |
0.5 tsk. | stødt allehånde |
2 tsk. | muskatnød |
1 knsp. | stødt kanel |
lidt | peber Friskkværnet |
1 stk. | løg Revet |
1 stk. | æg M/L |
60 g | rasp |
1.5 dl. | mælk Fløde kan også bruges |
Til servering
- | kartofler |
- | kartoffelmos |
- | syltede agurker |
- | tyttebær |
Sådan gør du
-
1Rør kødet sejt og sammenhængende med saltet i 2-3 min.
-
2Tilsæt resten af ingredienserne i nævnte rækkefølge og rør lidt mellem hver. Hold igen med mælken, så farsen ikke bliver for blød.
-
3Varm olie/smør på en pande over middel/høj varme. Steg 8-12 små kødboller ad gangen afhængig af størrelsen på din pande (brug et par teskefulde fars pr. kødbolle). Der skal være luft imellem kødbollerne, og ryst panden indimellem, så kødbollerne bliver runde og stegt på alle sider. Steg dem, indtil de er faste, gyldne og gennemstegte.
-
4Læg dem i et ovnfast fad med stanniol over, så de holder sig varme, til sidste hold er stegt færdig.