Stegte svinekoteletter med nye urtekartofler
Vi har lynmarineret kødet i salt og urter i en time, før vi steger det på grillpanden.

- 4 Personer
Ingredienser
4 stk | svinekoteletter |
1 tsk. | fint salt |
1 tsk. | peber |
2 spsk. | hakket persille |
1 spsk. | hakket oregano |
1 kg | nye kartofler |
1 spsk. | olie |
1 spsk. | grov sennep |
lidt | Lidt salt og peber |
1 stk. | agurk |
1 stk. | citron |
1.5 dl. | piske-fløde |
1 spsk. | basilikumpesto |
Sådan gør du
- 1.Bland salt, peber og krydderi i en skål og gnid kødet på begge sider i blandingen.
- 2.Lad kødet marinere i køleskabet, imens du laver resten af retten.
- 3.Sæt ovnen på 225 grader.
- 4.Skær kartoflerne lige over og vend med olie, sennep og salt og peber.
- 5.Spred ud på bradepande og bag i ca. 30 minutter.
- 6.Skær agurken i skiver og vend skiverne med en 1 tsk. salt.
- 7.Lad dem stå og trække i 10 minutter.
- 8.Skyl saltet fra og kram agurkeskiverne lidt.
- 9.Smag til med lidt citronsaft.
- 10.Kom fløde og 1 dl vand i en lille gryde.
- 11.Kog op og kom 1 tsk. citronsaft heri.
- 12.Lad blandingen simre et par minutter.
- 13.Tag den fra varmen og rør pesto i blandingen.
- 14.Dryp til sidst stegesky ned i saucen og smag til med salt og peber.
- 15.Steg koteletterne 4 minutter per side og server til kartofler, sauce og agurk.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad