Stegte svinekoteletter med nye urtekartofler
AFTENSMAD

Stegte svinekoteletter med nye urtekartofler

Vi har lynmarineret kødet i salt og urter i en time, før vi steger det på grillpanden.
  • 4 Personer

Ingredienser

4 stk. svinekoteletter
1 tsk. fint salt
1 tsk. peber
2 spsk. hakket persille
1 spsk. hakket oregano
1 kg nye kartofler
1 spsk. olie
1 spsk. grov sennep
lidt Lidt salt og peber
1 stk. agurk
1 stk. citron
1.5 dl. piske-fløde
1 spsk. basilikumpesto

Sådan gør du

  1. 1
    Bland salt, peber og krydderi i en skål og gnid kødet på begge sider i blandingen.
  2. 2
    Lad kødet marinere i køleskabet, imens du laver resten af retten.
  3. 3
    Sæt ovnen på 225 grader.
  4. 4
    Skær kartoflerne lige over og vend med olie, sennep og salt og peber.
  5. 5
    Spred ud på bradepande og bag i ca. 30 minutter.
  6. 6
    Skær agurken i skiver og vend skiverne med en 1 tsk. salt.
  7. 7
    Lad dem stå og trække i 10 minutter.
  8. 8
    Skyl saltet fra og kram agurkeskiverne lidt.
  9. 9
    Smag til med lidt citronsaft.
  10. 10
    Kom fløde og 1 dl vand i en lille gryde.
  11. 11
    Kog op og kom 1 tsk. citronsaft heri.
  12. 12
    Lad blandingen simre et par minutter.
  13. 13
    Tag den fra varmen og rør pesto i blandingen.
  14. 14
    Dryp til sidst stegesky ned i saucen og smag til med salt og peber.
  15. 15
    Steg koteletterne 4 minutter per side og server til kartofler, sauce og agurk.