Stegte svinekoteletter med nye urtekartofler

Vi har lynmarineret kødet i salt og urter i en time, før vi steger det på grillpanden.
Stegte svinekoteletter med nye urtekartofler
  • 4 Personer

Ingredienser

4 stk svinekoteletter
1 tsk. fint salt
1 tsk. peber
2 spsk. hakket persille
1 spsk. hakket oregano
1 kg nye kartofler
1 spsk. olie
1 spsk. grov sennep
lidt Lidt salt og peber
1 stk. agurk
1 stk. citron
1.5 dl. piske-fløde
1 spsk. basilikumpesto

Sådan gør du

  1. 1.Bland salt, peber og krydderi i en skål og gnid kødet på begge sider i blandingen.
  2. 2.Lad kødet marinere i køleskabet, imens du laver resten af retten.
  3. 3.Sæt ovnen på 225 grader.
  4. 4.Skær kartoflerne lige over og vend med olie, sennep og salt og peber.
  5. 5.Spred ud på bradepande og bag i ca. 30 minutter.
  6. 6.Skær agurken i skiver og vend skiverne med en 1 tsk. salt.
  7. 7.Lad dem stå og trække i 10 minutter.
  8. 8.Skyl saltet fra og kram agurkeskiverne lidt.
  9. 9.Smag til med lidt citronsaft.
  10. 10.Kom fløde og 1 dl vand i en lille gryde.
  11. 11.Kog op og kom 1 tsk. citronsaft heri.
  12. 12.Lad blandingen simre et par minutter.
  13. 13.Tag den fra varmen og rør pesto i blandingen.
  14. 14.Dryp til sidst stegesky ned i saucen og smag til med salt og peber.
  15. 15.Steg koteletterne 4 minutter per side og server til kartofler, sauce og agurk.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad