Stegt fladfisk med nye kartofler i urtesmør
FROKOST

Stegt fladfisk med nye kartofler i urtesmør

Fladfisk er nem, hurtig og rigtig lækker sommermad, specielt når den akkompagneres af en lun kogt, ny kartoffel i urtesmør.
  • 4 Personer

Ingredienser

125 g smør
800 g kartofler. Gerne nye kartofler
1 bundt dild Kørvel eller purløg kan også anvendes
2 stk. kapers
0.25 stk. citronskal, revet
- flåede rødspætter
 skrubber eller rødtunge kan også bruges
4 spsk. groft mel
- Lidt salt og peber
- smør Olie kan også bruges til stegning
8 stk. nye løg
- Friske urter Bruges til pynt

Sådan gør du

  1. 1
    Smelt smørret i en gryde over middel varme, og tilsæt kartofler. Skru lidt ned for varmen, og lad dem snurre stille og roligt i smørret i 3-5 min. Rør af og til. Hak urterne, og bland dem med citronskal og kapers, sæt det til side.  
  2. 2
    Skyl evt. fladfiskene under koldt vand for at fjerne blodrester. Vend fladfiskene i mel og steg dem i smør/olie på en pande over middel/høj varme, ca. 4-5 min. på hver side, til de er gyldne og faste.  
  3. 3
    Damp løgene i lidt letsaltet vand ca. 5-7 min., til de er møre.    
  4. 4
    Vend urteblandingen i kartoflerne, og smag til med salt, anret fladfiskene sammen med de dampede løg og kartoflerne.