Squashsuppe med myntecreme og ristede græskarkerner
AFTENSMAD

Squashsuppe med myntecreme og ristede græskarkerner

Denne squashuppe kan også spises kold. Myntecremen gør den ekstra frisk på en varm sommerdag. Opskriften er fra Det grønne årstidskøkken af Anette Hoeg Nielsen
  • 4 Personer

Det skal du bruge

150 g forårsløg eller porrer
3 fed hvidløg
400 g squash
100 g spinat
2 spsk. olivenolie
8 dl. grøntsagsbouillon
50 g hampefrø afskallede
2 spsk. citronsaft
- fintrevet skal fra ½ citron
- salt
- peber


Myntecreme

1 håndfuld friske mynteblade
0.5 dl. sojayoghurt
1 dl. havrefløde
- fintrevet skal fra ½ citron
1 knsp. salt

Ristede græskarkerner med tamari

50 g græskarkerner
1 tsk. tamari
1 tsk. ahornsirup

- sort quinoa eller rød quinoa
- brød som tilbehør

Sådan gør du

  1. 1
    Rens forårsløgene og hvidløgsfeddene, og skær dem i skiver. Skyl squashen, og skær den i lidt grove stykker. Skyl spinatbladene. Varm olivenolien op i en gryde, og svits forårsløg og hvidløg i et par minutter. Tilsæt squashskiverne, og svits i nogle minutter. Tilsæt nu bouillon, og kog suppen op. Kom blandingen i blenderen, og tilsæt de afskallede hampefrø, spinat, citronsaft og -skal. Blend alle ingredienser, og smag til med salt og peber, citronsaft og -skal. Kom suppen tilbage i gryden, og varm den op til kogepunktet. Nu er den klar til at servere.
  2. 2
    Skyl mynten, og pluk bladene af. Læg dem på et rent viskestykke, og tør dem. Hak bladene fint, og rør dem sammen med yoghurt og fløde. Smag til med lidt fintrevet citronskal og en smule salt.
  3. 3
    Rist græskarkernerne på en tør pande, til de begynder at poppe op og bliver gyldne i farven. Tag panden fra varmekilden, og rør straks tamari og ahornsirup sammen med de ristede græskarkerner. Servér suppen med en skefuld myntecreme, lidt finthakket mynte, nogle ristede græskarkerner, et par skefulde kogt sort eller rød quinoa og et stykke ristet brød.