Squashsuppe med myntecreme og ristede græskarkerner
- 4 Personer
Det skal du bruge
150 g | forårsløg eller porrer |
3 fed | hvidløg |
400 g | squash |
100 g | spinat |
2 spsk. | olivenolie |
8 dl. | grøntsagsbouillon |
50 g | hampefrø afskallede |
2 spsk. | citronsaft |
- | fintrevet skal fra ½ citron |
- | salt |
- | peber |
Myntecreme
1 håndfuld | friske mynteblade |
0.5 dl. | sojayoghurt |
1 dl. | havrefløde |
- | fintrevet skal fra ½ citron |
1 knsp. | salt |
Ristede græskarkerner med tamari
50 g | græskarkerner |
1 tsk. | tamari |
1 tsk. | ahornsirup |
- | sort quinoa eller rød quinoa |
- | brød som tilbehør |
Sådan gør du
-
1Rens forårsløgene og hvidløgsfeddene, og skær dem i skiver. Skyl squashen, og skær den i lidt grove stykker. Skyl spinatbladene. Varm olivenolien op i en gryde, og svits forårsløg og hvidløg i et par minutter. Tilsæt squashskiverne, og svits i nogle minutter. Tilsæt nu bouillon, og kog suppen op. Kom blandingen i blenderen, og tilsæt de afskallede hampefrø, spinat, citronsaft og -skal. Blend alle ingredienser, og smag til med salt og peber, citronsaft og -skal. Kom suppen tilbage i gryden, og varm den op til kogepunktet. Nu er den klar til at servere.
-
2Skyl mynten, og pluk bladene af. Læg dem på et rent viskestykke, og tør dem. Hak bladene fint, og rør dem sammen med yoghurt og fløde. Smag til med lidt fintrevet citronskal og en smule salt.
-
3Rist græskarkernerne på en tør pande, til de begynder at poppe op og bliver gyldne i farven. Tag panden fra varmekilden, og rør straks tamari og ahornsirup sammen med de ristede græskarkerner. Servér suppen med en skefuld myntecreme, lidt finthakket mynte, nogle ristede græskarkerner, et par skefulde kogt sort eller rød quinoa og et stykke ristet brød.