Sprøde hasselnøddekager
BAGVæRK

Sprøde hasselnøddekager

Disse sprøde hasselnøddekager er et godt alternativ til de klassiske julesmåkager. Sørg for at lade dejen blive kold i køleskabet, før du skærer ud til småkager. Har du lyst, kan du lave striber af hvid, smeltet chokolade som pynt på de færdige kager.
  • 10 Personer

Ingredienser

200 g hasselnødder
1 stk. æg
175 g blødt smør
1.5 dl. sukker
2 dl. hvedemel
2.5 spsk. kakao
1 tsk. bagepulver

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 200 C, og spred nødderne ud på en bradepande. Rist gyldne i 6-7 minutter. Behold den mørke skal, og afkøl.  
  2. 2
    Kom i en blender sammen med ægget, og blend til pestokonsistens.  
  3. 3
    Bland smør og sukker sammen, og tilføj hasselnødder.   
  4. 4
    Bland mel, kakao og bagepulver sammen, og vend dejen sammen.  
  5. 5
    Del dejen i to, og rul til to pølser på 6 centimeter i diameter. Pak i film, og lad dejen blive kold i 2 timer.  
  6. 6
    Sæt ovnen på varmluft 180 C (eller almindelig ovn på 200 C, og bag en plade ad gangen).  
  7. 7
    Skær i 6 mm tykke skiver, og læg på 2 bradepander. Sæt i ovnen, og kig efter 8 minutter. Kagerne skal være sprøde. Spis dem afkølede. 

Tip!

Kan dekoreres med tynde striber hvid, smeltet chokolade