Disse sprøde hasselnøddekager er et godt alternativ til de klassiske julesmåkager. Sørg for at lade dejen blive kold i køleskabet, før du skærer ud til småkager. Har du lyst, kan du lave striber af hvid, smeltet chokolade som pynt på de færdige kager.
10 Personer
Ingredienser
200 g
hasselnødder
1 stk.
æg
175 g
blødt smør
1.5 dl
sukker
2 dl
hvedemel
2.5 spsk.
kakao
1 tsk.
bagepulver
ANNONCE
Sådan gør du
1
Sæt ovnen på 200 C, og spred nødderne ud på en bradepande. Rist gyldne i 6-7 minutter. Behold den mørke skal, og afkøl.
2
Kom i en blender sammen med ægget, og blend til pestokonsistens.
3
Bland smør og sukker sammen, og tilføj hasselnødder.
4
Bland mel, kakao og bagepulver sammen, og vend dejen sammen.
5
Del dejen i to, og rul til to pølser på 6 centimeter i diameter. Pak i film, og lad dejen blive kold i 2 timer.
6
Sæt ovnen på varmluft 180 C (eller almindelig ovn på 200 C, og bag en plade ad gangen).
7
Skær i 6 mm tykke skiver, og læg på 2 bradepander. Sæt i ovnen, og kig efter 8 minutter. Kagerne skal være sprøde. Spis dem afkølede.
Tip!
Kan dekoreres med tynde striber hvid, smeltet chokolade