Sprøde hasselnøddekager

Disse sprøde hasselnøddekager er et godt alternativ til de klassiske julesmåkager. Sørg for at lade dejen blive kold i køleskabet, før du skærer ud til småkager. Har du lyst, kan du lave striber af hvid, smeltet chokolade som pynt på de færdige kager.
Sprøde hasselnøddekager
  • 10 Personer

Ingredienser

200 g hasselnødder
1 stk. æg
175 g blødt smør
135 g sukker
120 g hvedemel
2.5 spsk. kakao
1 tsk. bagepulver

Sådan gør du

  1. 1.Sæt ovnen på 200 C, og spred nødderne ud på en bradepande. Rist gyldne i 6-7 minutter. Behold den mørke skal, og afkøl.  
  2. 2.Kom i en blender sammen med ægget, og blend til pestokonsistens.  
  3. 3.Bland smør og sukker sammen, og tilføj hasselnødder.   
  4. 4.Bland mel, kakao og bagepulver sammen, og vend dejen sammen.  
  5. 5.Del dejen i to, og rul til to pølser på 6 centimeter i diameter. Pak i film, og lad dejen blive kold i 2 timer.  
  6. 6.Sæt ovnen på varmluft 180 C (eller almindelig ovn på 200 C, og bag en plade ad gangen).  
  7. 7.Skær i 6 mm tykke skiver, og læg på 2 bradepander. Sæt i ovnen, og kig efter 8 minutter. Kagerne skal være sprøde. Spis dem afkølede. 

Tip!

Kan dekoreres med tynde striber hvid, smeltet chokolade

Se, hvad vi ellers skriver om: #passer til sæsonen, #bagværk, #dessert, #få ingredienser og #kager til børn