Sprøde filotrekanter  med feta og spinat
AFTENSMAD

Sprøde filotrekanter med feta og spinat

En nem, lækker og mættende snack, der fungerer både som frokost eller som en del af en buffet. Og som kan få de fleste børn til at spise spinat. 
  • 4 Personer

Ingredienser

12 ark filodej
4 forårsløg
400 g revet ost Gerne almindelig danbo eller lignende
200 g frisk spinat
200 g feta
1 tsk. chiliflager, tørrede Kan udelades
- neutral olie Til stegning

Sådan gør du

  1. 1
    Snit forårsløget fint og bland med ost, spinat og chiliflager, smuldr fetaen oveni.
  2. 2
    Fordel ca. en fjerdedel af fyldet på et af filolagene og fold sammen til en aflang firkant, ca. 15 x 20 cm. Pak ind i endnu et lag, sørg for, at sammenfoldningen er på modsatte side.
  3. 3
    Pak ind i det sidste lag og lad igen sammenfoldningen være modsat forrige.
  4. 4
    Gentag med alle fire pakker. Læg de 3 til side, under et fugtigt opvredet viskestykke.
  5. 5
    Dryp rigelig olie på en pande. Når olien er varm, lægges den første filopakke på. Sæt gerne en gryde eller noget andet tungt ovenpå, så filopakken får lidt pres. Steg ved lav varme, indtil siden er gylden og sprød, og vend derefter rundt på den modsatte side. Steg, indtil denne side er gylden.
  6. 6
    Gentag med de resterende pakker. Når den enkelte pakke er kølet lidt ned, skæres den i 4 trekanter, fra hjørne til hjørne.
  7. 7
    Server varm eller lun.