Spicy kylling i rød karrysuppe
- 4 Personer
Ingredienser
3 spsk. | olie |
stk. | kyllingeoverlår eller 1 hel parteret kylling med ben |
8 stk. | skalotteløg |
2 cm | revet ingefær |
2 fed | hvidløg, revet |
2 spsk. | karrypasta |
6 dl. | vand |
2 stk. | kaffir limeblade gerne tørre |
1 dåse | kokosmælk (400ml) |
100 g | sukkerærter |
- | fiskesauce- efter smag |
- | lidt sukker efter smag |
- | limesaft efter smag |
- | friskhakket koriander drys efter behov |
Sådan gør du
-
1Varm olien i en stegegryde eller sauterpande. Brun kødet over middel til høj varme i ca. 5 min., så alle sider er gyldne. Tilsæt løg, ingefær, hvidløg og karrypasta, og steg i 3 min.
-
2Hæld vand på, så det næsten dækker. Drys med et nip salt og hele limeblade, og lad retten simre over lav til middel varme i ca. 1 time, til kødet er mørt og næsten falder af benene. Tilsæt kokosmælk, og bring retten i kog.
-
3Smag suppen til med fiskesauce, sukker, limesaft og salt. Kom sukkerærter i, og server retten rygende varm som en suppe, toppet med koriander og evt. med nudler i.
Tip!
evt. brød eller nudler, til servering.