Spicy kylling i rød karrysuppe
AFTENSMAD

Spicy kylling i rød karrysuppe

Asiatisk kylling med krydderier, der sørger for varmen i den kolde tid. Kom nudler i suppen, hvis du vil have mere fylde, og spis med pinde, hvis du vil i rejsestemning. 
  • 4 Personer

Ingredienser

3 spsk. olie
stk. kyllingeoverlår eller 1 hel parteret kylling med ben
8 stk. 
skalotteløg
2 cm revet ingefær
2 fed hvidløg, revet
2 spsk. karrypasta
6 dl. vand
2 stk. kaffir limeblade gerne tørre
1 dåse kokosmælk (400ml)
100 g sukkerærter
- fiskesauce- efter smag
- lidt   sukker efter smag
- limesaft efter smag
- friskhakket koriander drys efter behov

Sådan gør du

  1. 1
    Varm olien i en stegegryde eller sauterpande. Brun kødet over middel til høj varme i ca. 5 min., så alle sider er gyldne. Tilsæt løg, ingefær, hvidløg og karrypasta, og steg i 3 min.   
  2. 2
    Hæld vand på, så det næsten dækker. Drys med et nip salt og hele limeblade, og lad retten simre over lav til middel varme i ca. 1 time, til kødet er mørt og næsten falder af benene.  Tilsæt kokosmælk, og bring retten i kog. 
  3. 3
    Smag suppen til med fiskesauce, sukker, limesaft og salt. Kom sukkerærter i, og server retten rygende varm som en suppe, toppet med koriander  og evt. med nudler i.

Tip!

evt. brød eller nudler, til servering.