Spicy grillet southern kylling
AFTENSMAD

Spicy grillet southern kylling

Husk at sætte tid af til marinering, men så er du også sikret kylling, så det knaser. Server med en god kartoffelsalat og en frisk coleslaw.
  • 4 Personer

Ingredienser

8 stk. kyllingeoverlår
1.5 dl. vindruekerneolie
1 stk. citron (saften)
1 tsk. flagesalt
2 spsk. stødt paprika
1 spsk. hvidløgspulver
1 spsk. tørret timian
1 tsk. tørret oregano
0.5 tsk. cayennepeber
0.5 tsk. røget paprika
0.5 tsk. sort peber, knust
0.5 tsk. stødt koriander

Sådan gør du

  1. 1
    Bland alle krydderierne sammen med citronsaft og olie og rør til en pasta.
  2. 2
    Læg kyllingestykkerne i en pose, tilsæt krydderblandingen og lad kødet marinere i 30 minutter. Tænd ovnen på 200 grader og bag kyllingen i 25 minutter, herefter grilles kødet færdigt. Det skal have ca. 20 minutter yderligere på grillen og vendes undervejs, så varmen fordeles, og kødet ikke brænder på. Hvis du kun bruger ovnen, bages kyllingen den første halve time på 200 grader, hvorefter der skrues ned på 170, og kødet tilberedes yderligere i 30-40 minutter, til det er mørt og gennemstegt.
  3. 3
    Server kyllingen med »den bedste kartoffelsalat og coleslaw«