Spicy grillet southern kylling
- 4 Personer
Ingredienser
8 stk. | kyllingeoverlår |
1.5 dl. | vindruekerneolie |
1 stk. | citron (saften) |
1 tsk. | flagesalt |
2 spsk. | stødt paprika |
1 spsk. | hvidløgspulver |
1 spsk. | tørret timian |
1 tsk. | tørret oregano |
0.5 tsk. | cayennepeber |
0.5 tsk. | røget paprika |
0.5 tsk. | sort peber, knust |
0.5 tsk. | stødt koriander |
Sådan gør du
-
1Bland alle krydderierne sammen med citronsaft og olie og rør til en pasta.
-
2Læg kyllingestykkerne i en pose, tilsæt krydderblandingen og lad kødet marinere i 30 minutter. Tænd ovnen på 200 grader og bag kyllingen i 25 minutter, herefter grilles kødet færdigt. Det skal have ca. 20 minutter yderligere på grillen og vendes undervejs, så varmen fordeles, og kødet ikke brænder på. Hvis du kun bruger ovnen, bages kyllingen den første halve time på 200 grader, hvorefter der skrues ned på 170, og kødet tilberedes yderligere i 30-40 minutter, til det er mørt og gennemstegt.
-
3Server kyllingen med »den bedste kartoffelsalat og coleslaw«