Spicy fishcakes
FROKOST

Spicy fishcakes

Med de krydrede fiskedeller bestemmer du selv, hvor meget røg der skal komme ud af ørerne. Det er muligt at tilsætte mere chili til opskriften, men pas på ikke at overdøve den fine smag af laks. Fishcakes er også gode dagen derpå i madpakken.
  • 4 Personer

Ingredienser

250 g kogte kartofler afkølede eller kolde
400 g laksefilet uden skind
0.75 tsk. fint salt
3 stk. forårsløg, finthakkede
1 fed hvidløg revet eller presset
1 potte frisk koriander hakket
2 tsk. rød karrypasta eller chilisauce
1 stk. æg str. M/L
3 spsk. mel
lidt neutral olie til stegning

Tilbehør

- Kogte jasminris
- broccoli dampet

Sådan gør du

  1. 1
    Riv eller mos kartoflerne, og kom dem i en stor skål. Hak laksen i små stykker med en skarp kniv, og drys med salt. Lad den trække et par minutter, og rør den så sammen med kartoflerne. 
  2. 2
    Tilsæt hakket forårsløg, hvidløg, chili, koriander, karrypasta, æg og mel. Rør det sammen til en ensartet masse. Lad den hvile 5 min. Tilsæt evt. 1 spsk. mel, hvis massen er for blød til at forme. 
  3. 3
    Varm olien på en pande over middel/høj varme, og form farsen til små, let flade kugler. Steg dem gyldne og faste i olien i ca. 3-4 min. på hver side.
  4. 4
    Server fishcakes varme eller lune. Gem gerne rester, og brug dem kolde i madpakken.

Tip!

Farsen til fishcakes kan også formes til 4-8 bøffer og bruges som fyld i en asiatisk inspireret fiskeburger.