Spicy fishcakes
- 4 Personer
Ingredienser
250 g | kogte kartofler afkølede eller kolde |
400 g | laksefilet uden skind |
0.75 tsk. | fint salt |
3 stk. | forårsløg, finthakkede |
1 fed | hvidløg revet eller presset |
1 potte | frisk koriander hakket |
2 tsk. | rød karrypasta eller chilisauce |
1 stk. | æg str. M/L |
3 spsk. | mel |
lidt | neutral olie til stegning |
Tilbehør
- | Kogte jasminris |
- | broccoli dampet |
Sådan gør du
-
1Riv eller mos kartoflerne, og kom dem i en stor skål. Hak laksen i små stykker med en skarp kniv, og drys med salt. Lad den trække et par minutter, og rør den så sammen med kartoflerne.
-
2Tilsæt hakket forårsløg, hvidløg, chili, koriander, karrypasta, æg og mel. Rør det sammen til en ensartet masse. Lad den hvile 5 min. Tilsæt evt. 1 spsk. mel, hvis massen er for blød til at forme.
-
3Varm olien på en pande over middel/høj varme, og form farsen til små, let flade kugler. Steg dem gyldne og faste i olien i ca. 3-4 min. på hver side.
-
4Server fishcakes varme eller lune. Gem gerne rester, og brug dem kolde i madpakken.
Tip!
Farsen til fishcakes kan også formes til 4-8 bøffer og bruges som fyld i en asiatisk inspireret fiskeburger.