Spaghetti a la carbonara med palmekål
AFTENSMAD

Spaghetti a la carbonara med palmekål

Her bruges valnødder og palmekål i stedet for pancetta. Det giver retten en intens smag af umami og er et perfekt alternativ. Opskriften er fra kogebogen 'Pasta' af Trine Hahnemann.
  • 4 Personer

Det skal du bruge:

- spaghetti
- palmekål
- valnøddekerne
2 fed hakket hvidløg
2 æg
4 æggeblommer
200 g friskrevet parmesanost
4 spsk. ekstra jomfru olivenolie
- salt og friskkværnet peber

Til servering:

50 g friskrevet parmesan

Sådan gør du

  1. 1
    Fjern de groveste ribber på palmekålen, og skyl bladene grundigt i koldt vand. Knug så meget vand ud af dem som muligt, og hak dem groft. Hak også valnødderne groft.
  2. 2
    Kom vand i en stor gryde, tilsæt en håndfuld salt, og lad det koge op. Kog pastaen i 8-9 minutter, til den er al dente.
  3. 3
    Varm olie op i en sauterpande, tilføj hvidløg og valnødder, og sauter det i 3-5 minutter ved middelvarme.
  4. 4
    Tilsæt palmekålen, og sauter yderligere i 5 minutter. Drys med salt og peber. Sluk for sauterpanden, og hold det varmt under låg
  5. 5
    Pisk imens æg, æggeblommer og parmesan godt sammen i en skål.
  6. 6
    Dræn derefter pastaen i et dørslag, og gem lidt af pastavandet.
  7. 7
    Kom straks pastaen ned til grøntsagerne i sauterpanden, hæld æggemassen i, og rør rundt, og tilsæt lidt pastavand. Rør kraftigt rundt, til retten er cremet og har sat sig.
  8. 8
    Smag til med salt og peber. Server med parmesan.