Sofregit
SNACKS OG TILBEHøR

Sofregit

Sofregit er en fundamental del af det catalanske køkken. Den bruges som base for næsten hver eneste opskrift. Den kan laves på 15 minutter, men hvis man i stedet bruger 45 minutter eller en time, bliver den langt bedre.
  • 2 Personer

Ingredienser

2 stk. store løg (gerne salatløg) i tynde skiver
5 stk. tomater
2 fed hvidløg
8 spsk. olivenolie
1 dl. brandy

Sådan gør du

  1. 1
    Flå tomaterne og fjern kernerne. Alternativt kan man gøre det ved at skære tomaterne over og rive dem på rivejern og smide skindet væk.
  2. 2
    Hæld olivenolien i en lertøjsgryde (eller en tykbundet gryde) og sæt den over middel varme.
  3. 3
    Steg løgene i olien, langsomt, til de er gennemsigtige – de skal ikke tage farve.
  4. 4
    Tilsæt hvidløg og tomat, skru ned for varmen og steg videre, til de er helt karamelliserede. Gerne 30-45 minutter.
  5. 5
    For endnu mere smag og kraftigere karamellisering kan man vælge at flambere sin sofregit.
  6. 6
    Hæld lidt mindre end en deciliter brandy over retten og sæt ild til den. Lad den brænde, til spritten er væk.