Sofregit er en fundamental del af det catalanske køkken. Den bruges som base for næsten hver eneste opskrift. Den kan laves på 15 minutter, men hvis man i stedet bruger 45 minutter eller en time, bliver den langt bedre.
2 Personer
Ingredienser
2 stk.
store løg (gerne salatløg) i tynde skiver
5 stk.
tomater
2 fed
hvidløg
8 spsk.
olivenolie
1 dl.
brandy
ANNONCE
Sådan gør du
1
Flå tomaterne og fjern kernerne. Alternativt kan man gøre det ved at skære tomaterne over og rive dem på rivejern og smide skindet væk.
2
Hæld olivenolien i en lertøjsgryde (eller en tykbundet gryde) og sæt den over middel varme.
3
Steg løgene i olien, langsomt, til de er gennemsigtige – de skal ikke tage farve.
4
Tilsæt hvidløg og tomat, skru ned for varmen og steg videre, til de er helt karamelliserede. Gerne 30-45 minutter.
5
For endnu mere smag og kraftigere karamellisering kan man vælge at flambere sin sofregit.
6
Hæld lidt mindre end en deciliter brandy over retten og sæt ild til den. Lad den brænde, til spritten er væk.