Skaftekotelet med spidskål og urtedrys

Supersaftig svinekotelet med forårsklar kål og sennepsfløde.
Skaftekotelet med spidskål og urtedrys
  • 4 Personer

Ingredienser

4 stk koteletter
- Lidt peber og salt
- olie
1 spsk. smør
1 stk. spidskål
2 tsk. smør
lidt vand
0.5 stk. 
skalotteløg
1 håndfuld purløg
1.5 dl. coop piskefløde
2 tsk. dijonsennep
- citronsaft
- flagesalt og peber

Sådan gør du

  1. 1.Tag kødet ud mindst 20 min. inden stegning, drys det med salt og peber. Lad kødet trække.  
  2. 2.Varm olie på en pande over høj varme, og brun kødet 1-2 minutter på hver side. Læg ikke alle koteletter på samtidig. Kom smør på panden. Steg koteletterne yderligere 3-4 min. på hver side, brug en ske til at øse fedtstoffet over kødet, mens det steger.  
  3. 3.Varm imens lidt smør i en sauterpande, og steg spidskålen på skærefladerne i et par minutter over høj varme. Hæld 1-2 cm vand i bunden af panden, og læg låg på. Skru ned for varmen, og lad kålen braisere i ca. 3-4 min., til den er næsten mør, men stadig har en smule bid. Bland skalotteløg og purløg i en skål, og sæt det til side.   
  4. 4. Læg kødet til side utildækket på et skærebræt og rør imens fløde, sennep, citronsaft sammen, og smag til med salt og peber. Skær kødet i skiver, og server det sammen med kål, drys med purløgsblandingen og dryp med sennepsfløden.  
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #hovedret, #passer til sæsonen og #bøf