Scones med chokolade i airfryer
BAGVæRK

Scones med chokolade i airfryer

Modsat boller af gærdej skal scones hverken æltes eller hæves. De er derfor dejligt hurtige at lave. Faktisk kan du have friskbagte scones klar på noget, der ligner 30 minutter. Opskriften er fra bogen "Flere airfryerfavoritter" af Anne-Kathrine Palm Schelde
  • 8 Personer
  • 30 Minutes

Ingredienser

250 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
50 g sukker
0.5 tsk. groft salt
75 g smør koldt
1.5 dl. Kærnemælk
75 g mørk chokolade

Sådan gør du

  1. 1
    Bland hvedemel, bagepulver, vaniljesukker, sukker og salt i en skål, og smuldr smørret i blandingen.
  2. 2
    Tilsæt kærnemælk og hakket chokolade, og saml hurtigt dejen.
  3. 3
    Vend dejen ud på et meldrysset bord, og form den til et rektangel (ca. 10 x 20 cm).
  4. 4
    Skær herefter rektanglet i 8 firkantede scones.
  5. 5
    Læg et stykke bagepapir i trådkurven/på risten, og placér sconesene herpå. Pensl evt. dejen med vand eller sammenpisket æg.
  6. 6
    Tilbered ved 180 °C i cirka 10-12 minutter, indtil sconesene er gyldne og gennembagte.

Tip!

Chokoladen kan udelades eller erstattes af rosiner eller tørrede tranebær.