Sandwich med nakkekoteletter og asiatisk inspirerede grøntsager
- 4 Personer
Kødet:
400 g | nakkekotelet Bornholmergrisen |
1 spsk. | sesamolie |
1 spsk. | neutral olie |
1 spsk. | honning |
1 spsk. | soja |
1 spsk. | revet ingefær |
1 stk. | chili |
2 stk. | fed hvidløg |
Grøntsagsfyld:
4 stk. | gulerødder |
2 stk. | forårsløg |
1 stk. | agurk |
1 spsk. | sesamolie |
1 spsk. | riseddike |
0.5 tsk. | salt |
0.5 tsk. | friskkværnet sort peber |
Tilbehør:
2 stk. | flutes rustikke |
2 dl. | mayonnaise chilimayonnaise |
1 håndfuld | koriander |
2 tsk. | sesamfrø |
Sådan gør du
-
1Bland sesamolie, neutral olie, honning, soja, revet ingefær, finhakket chili og finhakket hvidløg sammen.
-
2Skær nakkekoteletterne i tynde strimler og bland med marinaden.
-
3Kom dem på en varm pande og steg godt igennem, cirka 3-4 minutter. Lad kødet hvile i væsken.
-
4Skær lange strimler af gulerødder og agurk. Snit forårsløg fint.
-
5Bland grøntsagerne med sesamolie, riseddike, salt og friskkværnet sort peber.
-
6Del begge flutes i to og lav et snit i midten. Fordel god chilimayonnaise i, og kom grøntsager og strimler af nakkekotelet ned i flutene.
-
7Pynt Bahn Mí-flutene med koriander og drys med sesamfrø.
-
8Den her ret fungerer super til madpakke eller til picnic! Prøve at wokstege dine strimler af nakkekotelet i en wokpande på grillen, det smager fantastisk!