Sandwich med aubergine og tomatsauce
- 6 Personer
- 60 Minutes
Ingredienser
1 stk. | stor aubergine , skrællet, skåret i 4 cm store stykker |
- | Olivenolie spray |
1 dåse | kikærter , drænet, skyllet |
1 stk. | rødløg , hakket fint |
2 stk. | hvidløgsfed , knust |
1 spsk. | rosmarinblad finthakkede |
140 g | fintrevet parmesan |
- | salt og sort peber |
150 g | rasp |
6 stk. | sandwichbrød aflange |
260 g | pastasauce , opvarmet |
40 g | rucola |
2 tsk. | balsamicoeddike |
Sådan gør du
-
1Forvarm en 5,3-liters airfryer til 200° i 3 minutter. Beklæd en bageplade med bagepapir.
-
2Træk forsigtigt skuffe og rist ud af airfryeren. Læg auberginestykkerne på risten, og spray med olie. Skub skuffe og rist tilbage på plads i maskinen. Sæt uret på 15 minutter, og bag, til auberginen er gylden og blød.
-
3Kom auberginestykkerne i en foodprocessor eller blender sammen med kikærter, løg, hvidløg, rosmarin og 80 g af parmesanen. Kør, til det er blandet sammen. Smag til med salt og peber. Tilsæt 100 g af raspen, og kør, til det er blandet. Tril 1 strøget spsk. af aubergineblandingen ad gangen til i alt 24 deller. Paner dem i resten af raspen, og spray derefter rundhåndet med olie.
-
4Læg de panerede auberginedeller på airfryerristen. Fortsæt ved 200°, og sæt uret på 20 minutter. Bag, til auberginedellerne er gyldne og gennemvarme. Vend dem halvvejs gennem bagetiden.
-
5Flæk sandwichbrødene uden at skære hele vejen igennem. Smør begge halve med pastasauce. Fyld hver sandwich med fire auberginedeller. Læg sandwichene på risten, og varm 5 minutter ved 200°.
-
6Bland imens rucola og balsamico i en lille skål.
-
7Ved servering toppes sandwichene med resten af parmesanen og rucolasalat.