Safranris med salat og muslinger
En kold salat med ris, der dufter eksotisk og smager lidt af honning fra safranen. Passer perfekt til muslinger (og andet godt fra havet!)

- 4 Personer
- 40 Minutes
Ingredienser
2 stk | fed hvidløg |
- | olivenolie |
3 dl. | parboiled ris |
1 dl. | hvidvin |
5 dl. | fiskebouillon |
g | safran |
2 stk | røde peberfrugter |
- | Fire håndfuld salatblade |
- | salt og peber |
1 stk. | citron |
- | Muslinger - friskdampede eller fra dåse |
Sådan gør du
- 1.Hak hvidløgene fint, og svits i olie i en gryde.
- 2.Svits risen med, og kom vin, bouillon og safran i gryden.
- 3.Lad simre under låg i 15 minutter.
- 4.Sluk for varmen, og lad stå i 10 minutter.
- 5.Hæld risen over i en skål, køl helt af.
- 6.Skær peberfrugterne i små tern.
- 7.Vend den kolde ris med grøntsagerne.
- 8.Vend rundt, og smag til med salt, peber og citronsaft.
- 9.Anret salaten, og top den med muslinger.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad