Safranris med salat og muslinger
AFTENSMAD

Safranris med salat og muslinger

En kold salat med ris, der dufter eksotisk og smager lidt af honning fra safranen. Passer perfekt til muslinger (og andet godt fra havet!) 
  • 4 Personer
  • 40 Minutes

Ingredienser

2 stk. fed hvidløg
- olivenolie
3 dl. parboiled ris
1 dl. hvidvin
5 dl. fiskebouillon
g safran
2 stk. røde peberfrugter
- Fire håndfuld salatblade
- salt og peber
1 stk. citron
- Muslinger - friskdampede eller fra dåse

Sådan gør du

  1. 1
    Hak hvidløgene fint, og svits i 
olie i en gryde.
  2. 2
    Svits risen med, og kom vin, bouillon og safran i gryden.
  3. 3
    Lad simre under låg i 15 minutter.
  4. 4
    Sluk for varmen, og lad 
stå i 10 minutter.
  5. 5
    Hæld risen over i en skål, køl helt af.
  6. 6
    Skær peberfrugterne i små tern.
  7. 7
    Vend den kolde ris med grøntsagerne.
  8. 8
    Vend rundt, og smag til med salt, peber og citronsaft.
  9. 9
    Anret salaten, og top den med muslinger.