Rabarbersnitter
- 16 Personer
Ingredienser
150 g | smør |
75 g | flormelis |
2 tsk. | vaniljesukker |
250 g | hvedemel |
1 stk. | æg |
1 dl. | rababerkompot HUSK: For at lave opskriften, skal du bruge rabarberkompot. Se vores opskrift Rabarberkompot |
Glasur
2 spsk. | coop piskefløde |
3 dl. | flormelis |
- | Lidt rød frugt farve |
Drys
- | Harlekin-krymmel |
- | frysetørrede jordbær |
Sådan gør du
-
1Skær smørret i mindre stykker, og kom det i en skål. Bland flormelis og vaniljesukker heri.
-
2Rør nu melet heri, og saml dejen med et æg.
-
3Når du har en rund samlet dejklump, lægger du den på et bagepapir og trykker den flad. Læg et stykke bagepapir henover, og begynd nu med en kagerulle at rulle dejen tynd og rektangulær. Dejen skal være 3 millimeter tyk.
-
4Læg dejen i køleskab i 30 minutter.
-
5Sæt ovnen på 180 grader. Tag dejen ud, og skær den i to lige store stykker.
-
6Læg den ene dej på et helt stykke bagepapir, og fjern det øverste stykke papir. Smør rabarberkompot over dejen.
-
7Fjern nu papiret på det andet stykke dej, og læg lige over kompotten.
-
8Prik dejen med en gaffel. Bag snitterne i cirka 25 minutter. Dejen skal være gylden. Tag snitterne ud, og afkøl dem helt.
-
9Kom fløde i en skål, og rør flormelis i lidt efter lidt. Del op i to skåle. Farv den ene lyserød. Kom glasur på kagen, og drys med krymmel.
-
10Lad stå i 5 minutter, før du skærer ud i stykker.