Råsyltet grønt
SNACKS OG TILBEHøR

Råsyltet grønt

Lad de råsyltede grøntsager trække nogle og server blandingen som lækkert tilbehør på julebordet. 
  • 6 Personer

Ingredienser

0.5 stk. knoldselleri
2 stk. gulerødder
1 stk. rødbede
0.5 tsk. salt
3 stykker appelsinskal
3 skiver peberrod kan undlades
4 dl. eddike f.eks. æbleeddike
3 dl. rørsukker
0.5 tsk. sennepsfrø
10 stk. store peberkorn
5 kviste timian
2 stk. laurbærblade

Sådan gør du

  1. 1
    Skræl knoldselleri, gulerødder og rødbede. Skær det i strimler f.eks. på en mandolin.
  2. 2
    Vend grøntsager med salt, strimler af appelsinskal og peberrod.
  3. 3
    Bring eddike og sukker til kogepunktet og tilsæt sennepsfrø, peberkorn, timian og laurbærblade. Afkøl lagen.
  4. 4
    Skold sylteglas med kogende vand og hæld vandet ud. Fordel grøntsagerne i glassene og hæld eddikelagen over. Lad det trække i nogle dage og gerne længere.

Tip!

Server råsyltede grøntsager som tilbehør til julens kød og grøntsager. Varier grøntsagerne og tilsæt evt. også tynde både af rødløg