Råsyltet grønt
- 6 Personer
Ingredienser
0.5 stk. | knoldselleri |
2 stk. | gulerødder |
1 stk. | rødbede |
0.5 tsk. | salt |
3 stykker | appelsinskal |
3 skiver | peberrod kan undlades |
4 dl. | eddike f.eks. æbleeddike |
3 dl. | rørsukker |
0.5 tsk. | sennepsfrø |
10 stk. | store peberkorn |
5 kviste | timian |
2 stk. | laurbærblade |
Sådan gør du
-
1Skræl knoldselleri, gulerødder og rødbede. Skær det i strimler f.eks. på en mandolin.
-
2Vend grøntsager med salt, strimler af appelsinskal og peberrod.
-
3Bring eddike og sukker til kogepunktet og tilsæt sennepsfrø, peberkorn, timian og laurbærblade. Afkøl lagen.
-
4Skold sylteglas med kogende vand og hæld vandet ud. Fordel grøntsagerne i glassene og hæld eddikelagen over. Lad det trække i nogle dage og gerne længere.
Tip!
Server råsyltede grøntsager som tilbehør til julens kød og grøntsager. Varier grøntsagerne og tilsæt evt. også tynde både af rødløg