Quinoapandekager med rejer
- 4 Personer
Dej
2 stk | æg store æg |
4 spsk. | fuldkornsmel |
4 dl. | kogt quinoa |
1 knsp. | salt |
2 dl. | vand ca. 2 dl |
- | olie til stegning |
Topping
400 g | rå rejer Eller kogte rejer |
- | olie til stegning |
2 fed | Hvidløg (fed) |
0.5 tsk. | fiskesauce |
2 stk | gulerødder |
200 g | sukkerærter |
1 stk. | mango |
lidt | mynte |
2 stk | lime |
Sådan gør du
-
1Rør æg og mel sammen i en skål. Tilføj quinoa, salt og halvdelen af vandet.
-
2Lad dejen stå og samle sig i 20 minutter. Juster konsistensen med vand til sidst – den skal være tykkere end klassisk pandekagedej. Steg 8 små pandekager. OBS! Dejen hænger ikke lige så godt sammen som en traditionel pandekagedej. Derfor er store pandekager ikke en mulighed.
-
3Svits rejerne i olie og hvidløg og tag op. Dryp fishsauce henover.
-
4Snit gulerødder og sukkerærter fint og svits på panden. Skær mango i tynde både og vend med de varme grøntsager.
-
5Server pandekagerne med rejer, grøntsager, mynte og lidt limesaft