Quinoabøffer
AFTENSMAD

Quinoabøffer

Er du på udkig efter en vegetarisk burger, så prøv med denne lækre quinoabøf, som er let at lave.
  • 4 Personer

Ingredienser

450 g kogt quinoa
1 stk. stort løg revet
1 stk. æg
25 g soltørrede tomater , hakkede
2 fed fed hvidløg , revet
3 tsk. fajitakrydderi
2 tsk. stærk chilisauce eller Tabasco (kan udelades)
100 g revet ost
1 dl. majsmel
1 tsk. bagepulver
- salt
- peber

- rasp eller majsmel, til panering
- olie , til stegning

Tilbehør

- burgerbolle
- mayonnaise
- syltede rødløg
- agurker
- salat

Sådan gør du

  1. 1
    Hæld den kogte quinoa i en skål og rør alle ingredienser på nær revet ost, bagepulver og majsmel i.
  2. 2
    Rør farsen igennem, bland bagepulveret i majsmelet og tilsæt det til farsen sammen med den revne ost. Lad quinoafarsen trække i 10 min. tildækket på køkkenbordet.
  3. 3
    Konsistensen skal være formbar, ellers tilsættes lidt ekstra majsmel.
  4. 4
    Form farsen til 8 bøffer og vend dem i rasp eller majsmel.
  5. 5
    Varm olien op på en pande over medium varme. Steg bøfferne i ca. 12 min., vend dem flere gange undervejs, til de er gyldenbrune og lidt mere faste.
  6. 6
    Server bøfferne på lune burgerboller, smurt med mayonnaise og fyldt med salat mv.