Quinoabøffer
- 4 Personer
Ingredienser
450 g | kogt quinoa |
1 stk. | stort løg revet |
1 stk. | æg |
25 g | soltørrede tomater , hakkede |
2 fed | fed hvidløg , revet |
3 tsk. | fajitakrydderi |
2 tsk. | stærk chilisauce eller Tabasco (kan udelades) |
100 g | revet ost |
1 dl. | majsmel |
1 tsk. | bagepulver |
- | salt |
- | peber |
- | rasp eller majsmel, til panering |
- | olie , til stegning |
Tilbehør
- | burgerbolle |
- | mayonnaise |
- | syltede rødløg |
- | agurker |
- | salat |
Sådan gør du
-
1Hæld den kogte quinoa i en skål og rør alle ingredienser på nær revet ost, bagepulver og majsmel i.
-
2Rør farsen igennem, bland bagepulveret i majsmelet og tilsæt det til farsen sammen med den revne ost. Lad quinoafarsen trække i 10 min. tildækket på køkkenbordet.
-
3Konsistensen skal være formbar, ellers tilsættes lidt ekstra majsmel.
-
4Form farsen til 8 bøffer og vend dem i rasp eller majsmel.
-
5Varm olien op på en pande over medium varme. Steg bøfferne i ca. 12 min., vend dem flere gange undervejs, til de er gyldenbrune og lidt mere faste.
-
6Server bøfferne på lune burgerboller, smurt med mayonnaise og fyldt med salat mv.