Poke bowl med tun, avocado og syltede rødløg
- 4 Personer
- 20 Minutes
Syltede rødløg
2 stk. | rødløg i meget tynde skiver |
0.75 dl. | æbleeddike |
1 tsk. | sukker |
- | salt |
- | peber |
125 g | sugarsnaps eller sukkerærter |
6 dl. | sushiris eller andre ris, kogte og afkølede |
200 g | tun i olie drænet |
2 stk. | avocado i skiver |
4 stk. | forårsløg, finthakkede |
Til servering
- | thai basilikum til drys |
- | koriander til drys |
- | soyasauce |
Sådan gør du
-
1Bland alle ingredienserne til løgene sammen i en skål. Lad dem trække i mindst 15 min. Sæt løgene på køl indtil servering.
-
2Bring en lille gryde med 2-3 cm vand i bunden i kog. Damp sugar snaps i 2min. Køl dem efter af, ved at hælde dem i en sigte og overbruse dem med koldt vand.
-
3Fordel risene i 4 skåle. Fordel tunen i et hjørne, ovenpå risene. Fordel også sugar snaps, avocado og syltede rødløg hver især ovenpå risene.
-
4Pynt med friske forårsløg og urter – server straks sammen med soyasauce.