Poke bowl med tun, avocado og syltede rødløg
FROKOST

Poke bowl med tun, avocado og syltede rødløg

Server en sprød og lækker poke bowl som frokostret eller som en let hovedret. Det ser flot ud, og der er tænkt på både bløde og knasende teksturer. Og så er det som udgangspunkt sundt at spise poke bowls. 
  • 4 Personer
  • 20 Minutes

Syltede rødløg

2 stk. rødløg i meget tynde skiver
0.75 dl. æbleeddike
1 tsk. sukker
- salt
- peber
125 g sugarsnaps eller sukkerærter
6 dl. sushiris eller andre ris, kogte og afkølede
200 g tun i olie drænet
2 stk. avocado i skiver
4 stk. forårsløg, finthakkede

Til servering

- thai basilikum til drys
- koriander til drys
- soyasauce

Sådan gør du

  1. 1
    Bland alle ingredienserne til løgene sammen i en skål. Lad dem trække i mindst 15 min. Sæt løgene på køl indtil servering.
  2. 2
    Bring en lille gryde med 2-3 cm vand i bunden i kog. Damp sugar snaps i 2min. Køl dem efter af, ved at hælde dem i en sigte og overbruse dem med koldt vand.
  3. 3
    Fordel risene i 4 skåle. Fordel tunen i et hjørne, ovenpå risene. Fordel også sugar snaps, avocado og syltede rødløg hver især ovenpå risene.
  4. 4
    Pynt med friske forårsløg og urter – server straks sammen med soyasauce.