"Poké bowl" med teriyaki-gris, ris og edamame
- 4 Personer
Ingredienser
6 dl. | Kolde kogte ris |
300 g | edamamebønner kogte, uden skal |
4 stk. | forårsløg friske, finthakkede |
stk. | lime (saft) |
1 spsk. | sesamfrø |
lidt | sukker efter smag |
1 tsk. | sesamolie |
2 spsk. | neutral olie |
- | mørbrad en rest, rå eller stegt |
1 stk. | fed hvidløg |
2 cm | frisk ingefær revet |
lidt | salt |
1 spsk. | maizena (majsstivelse) |
2 spsk. | neutral olie |
dl. | teriyaki sauce |
1 spsk. | sesamfrø |
Tilbehør
- | aspargesbroccoli dampet |
- | koriander frisk |
Sådan gør du
-
1Bland ris, bønner og forårsløg i en skål. Pisk dressing sammen af lime, sesam, sukker og de to typer olie. Smag til med salt og sukker. Bland dressingen i risene og lad det trække, imens du steger kødet.
-
2Skær mørbraden i skiver og derefter i strimler, bland dem med hvidløg, salt og ingefær. Bruger du en rest fersk mørbrad, så vend strimlerne i Maizena.
-
3Varm olien op på en pande over høj varme. Steg strimlerne, til de er let gyldne på alle sider. Hæld teriyakisaucen og sesamfrø ved og steg videre over middel varme og rør rundt undervejs.
-
4Server straks kødet anrettet i skål oven på rissalaten, gerne sammen med friske urter og dampede grøntsager.