"Poké bowl" med teriyaki-gris, ris og edamame
En fordansket udgave af den populære poké bowl, hvor ris, grøntsager og rå fisk serveres side om side i en skål. Her er det med marineret mørbrad og sæsonens grøntsager. En både nem og smagfuld, som kan varieres på et utal af måder.

- 4 Personer
Ingredienser
6 dl. | Kolde kogte ris |
300 g | edamamebønner kogte, uden skal |
4 stk | forårsløg friske, finthakkede |
stk. | lime (saft) |
1 spsk. | sesamfrø |
lidt | sukker efter smag |
1 tsk. | sesamolie |
2 spsk. | neutral olie |
- | mørbrad en rest, rå eller stegt |
1 stk. | fed hvidløg |
2 cm | frisk ingefær revet |
lidt | salt |
1 spsk. | maizena (majsstivelse) |
2 spsk. | neutral olie |
dl. | teriyaki sauce |
1 spsk. | sesamfrø |
Tilbehør
- | aspargesbroccoli dampet |
- | koriander frisk |
Sådan gør du
- 1.Bland ris, bønner og forårsløg i en skål. Pisk dressing sammen af lime, sesam, sukker og de to typer olie. Smag til med salt og sukker. Bland dressingen i risene og lad det trække, imens du steger kødet.
- 2.Skær mørbraden i skiver og derefter i strimler, bland dem med hvidløg, salt og ingefær. Bruger du en rest fersk mørbrad, så vend strimlerne i Maizena.
- 3.Varm olien op på en pande over høj varme. Steg strimlerne, til de er let gyldne på alle sider. Hæld teriyakisaucen og sesamfrø ved og steg videre over middel varme og rør rundt undervejs.
- 4.Server straks kødet anrettet i skål oven på rissalaten, gerne sammen med friske urter og dampede grøntsager.