Poke bowl med æg, grønt og soyastegte shiitake
FROKOST

Poke bowl med æg, grønt og soyastegte shiitake

Der er stort set ingen grænser for, hvad man kan bruge af fyld i sin poke bowl, og der er også masser af vegetariske muligheder. Vi har valgt æg og svampe som hovedbestanddele i denne udgave. 
  • 4 Personer
  • 20 Minutes

Ingredienser

200 g risnudler
0.5 tsk. sesamolie eller neutral olie
4 stk. æg str. M/L
150 g shiitake svampe
1 spsk. neutral olie
4 spsk. Teriyaki Sauce eller en anden soja sauce
0.5 tsk. riseddike eller hvidvinseddike
8 stk. radiser i meget tynde skiver
200 g edamamebønner (fra frost, uden bælg) kogte, optøede

Til servering

- peanuts til drys
- koriander til drys

Sådan gør du

  1. 1
    Kog nudlerne efter anvisning på pakken, i letsaltet vand. Køl dem herefter af, ved at hælde dem i en sigte og overbruse dem med koldt vand. Dryp med et par dråber olie og vend dem rundt.
  2. 2
    Bring endnu en gryde vand i kog. Kom æggene i og kog dem i 6 min. til de er blødkogte. Køl dem straks af i iskoldt vand. Pil skallen af æggene.
  3. 3
    Skær svampene i skiver. Varm olien på en pande og steg svampene gyldne over middel/høj varme. Hæld teriyakisauce og eddike på, og lad det koge ind i et par minutter.
  4. 4
    Fordel nudlerne i 4 skåle, halver æggene og læg dem ovenpå. Fordel grøntsagerne hver især, ovenpå risene.
  5. 5
    Pynt med peanuts og frisk koriander – server straks.

Tip!

Prøv retten med stegt tofu i stedet for blødkogt æg.