Perlehønebryst med svampe a la creme
Perlehønen er en særlig race, som er i familie med fasanen og kyllingen. Kødet er mørkere end kylling og smager mere vildt. Derfor laver vi perlehønen i en fed flødesauce med portvin.

- 10 Personer
- 30 Minutes
Ingredienser
10 stk | perlehønebryster |
1 kg | vilde og dyrkede svampe |
2 dl. | hvid portvin |
3 dl. | hvidvin |
4 dl. | hønsefond |
1 l. | piske-fløde |
500 g | ært |
60 stk | perleløg |
1 kg | kalvebacon |
Sådan gør du
- 1.Brun perlehønsene i olie og steg dem derefter færdig i ovnen i cirke 7-10 minutter ved 180 grader.
- 2.De skal helst være lyserøde indeni.
- 3.Sautér svampene og stil dem til side.
- 4.Kog portvin og hvidvin ned og tilsæt derefter hønsefond og fløde.
- 5.Når saucen har en cremet konsistens tilsættes svampene.
- 6.Sautér løg og bacon, tilsæt ærter og lad dem dampe med et øjeblik.
- 7.Anret det hele pænt på varme tallerkener.
- 8.Server med halve ovnbagte kartofler.
- 9.Hæld gerne hvidvin og olivenolie i bunden af bradebanden.
- 10.Kartoflerne suger væden til sig, når de steger og det giver en fantastisk smag.
Tip!
Perlehønebryst kan erstattes med kylling.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad