Perlehønebryst med svampe a la creme

Perlehønen er en særlig race, som er i familie med fasanen og kyllingen. Kødet er mørkere end kylling og smager mere vildt. Derfor laver vi perlehønen i en fed flødesauce med portvin.
Perlehønebryst med svampe a la creme
  • 10 Personer
  • 30 Minutes

Ingredienser

10 stk perlehønebryster
1 kg vilde og dyrkede svampe
2 dl. hvid portvin
3 dl. hvidvin
4 dl. hønsefond
1 l. piske-fløde
500 g ært
60 stk perleløg
1 kg kalvebacon

Sådan gør du

  1. 1.Brun perlehønsene i olie og steg dem derefter færdig i ovnen i cirke 7-10 minutter ved 180 grader.
  2. 2.De skal helst være lyserøde indeni.
  3. 3.Sautér svampene og stil dem til side.
  4. 4.Kog portvin og hvidvin ned og tilsæt derefter hønsefond og fløde.
  5. 5.Når saucen har en cremet konsistens tilsættes svampene.
  6. 6.Sautér løg og bacon, tilsæt ærter og lad dem dampe med et øjeblik.
  7. 7.Anret det hele pænt på varme tallerkener.
  8. 8.Server med halve ovnbagte kartofler.
  9. 9.Hæld gerne hvidvin og olivenolie i bunden af bradebanden.
  10. 10.Kartoflerne suger væden til sig, når de steger og det giver en fantastisk smag.

Tip!

Perlehønebryst kan erstattes med kylling.

Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad