Pastasauce med linser
Den kødfri variant af den klassiske pasta med kødsauce. Her er smæk på smagen og mæthed for alle pengene ‒ og så får du masser af grove grøntsager. Et must-try, uanset om du er vegetar på fuldtid eller bare gerne vil spise mindre kød i hverdagen.

- 4 Personer
Ingredienser
200 g | røde linser |
150 g | løg I tern |
5 fed | hvidløg finthakkede |
2 spsk. | olie |
150 g | gulerødder I små tern |
150 g | peberfrugt I små tern |
150 g | knoldselleri I små tern. Anden rodfrugt kan også bruges |
2 dåser | tomater hakkede |
1 spsk. | Sambal Oelek |
1 dåse | koncentreret tomatpuré (ca. 140g) |
1 spsk. | basilikum Anvend tørret basilikum |
1 spsk. | oregano Anvend tørret oregano |
4 dl. | grøntsagsbouillon |
2 spsk. | balsamico eddike |
lidt | salt og lidt peber |
Sådan gør du
- 1.Varm olien op i en gryde.
- 2.Tilsæt løg og hvidløg, og lad dem stege i olien, til de bliver klare.
- 3.Tilsæt alle grøntsagerne, hakkede tomater, tomatpure, sambal oelek, basilikum og oregano, og krydr med salt og peber.
- 4.Læg låg på gryden, og lad grøntsagssaucen simre i ca. 20 min.
- 5.Tilsæt linserne, og lad dem koge med, til de er møre, ca. 20 min.
- 6.Tilsæt evt. lidt ekstra grøntsagsbouillon, hvis saucen virker tør.
- 7.Smag grøntsagssaucen til med balsamicoeddike og evt. salt og peber.
Se, hvad vi ellers skriver om: #passer til sæsonen,
#simremad,
#weekend og gæster,
#hverdag og #pastaret