Pastasauce med linser

Den kødfri variant af den klassiske pasta med kødsauce. Her er smæk på smagen og mæthed for alle pengene ‒ og så får du masser af grove grøntsager. Et must-try, uanset om du er vegetar på fuldtid eller bare gerne vil spise mindre kød i hverdagen.
Pastasauce med linser
  • 4 Personer

Ingredienser

200 g røde linser
150 g løg
5 fed hvidløg
2 spsk. olie
150 g gulerødder
150 g peberfrugt
150 g knoldselleri
2 dåser tomater
1 spsk. Sambal Oelek
1 dåse koncentreret tomatpuré
1 spsk. basilikum
1 spsk. oregano
4 dl. grøntsagsbouillon
2 spsk. balsamico eddike
lidt salt og lidt peber

Sådan gør du

  1. 1.Varm olien op i en gryde.
  2. 2.Tilsæt løg og hvidløg, og lad dem stege i olien, til de bliver klare.
  3. 3.Tilsæt alle grøntsagerne, hakkede tomater, tomatpure, sambal oelek,  basilikum og oregano, og krydr med salt og peber.
  4. 4.Læg låg på gryden, og lad grøntsagssaucen simre i ca. 20 min.
  5. 5.Tilsæt linserne, og lad dem koge med, til de er møre, ca. 20 min.
  6. 6.Tilsæt evt. lidt ekstra grøntsagsbouillon, hvis saucen virker tør.
  7. 7.Smag grøntsagssaucen til med balsamicoeddike og evt. salt og peber.
Se, hvad vi ellers skriver om: #passer til sæsonen, #simremad, #weekend og gæster, #hverdag og #pastaret