Pastasauce med linser
SIMREMAD

Pastasauce med linser

Den kødfri variant af den klassiske pasta med kødsovs. Her er smæk på smagen og mæthed for alle pengene ‒ og så får du masser af grove grøntsager. Et must-try, uanset om du er vegetar på fuldtid eller bare gerne vil spise mindre kød i hverdagen.
  • 4 Personer

Ingredienser

150 g løg I tern
5 fed hvidløg finthakkede
150 g gulerødder I små tern
150 g peberfrugt I små tern
150 g knoldselleri I små tern. Anden rodfrugt kan også bruges
2 spsk. olie
2 dåser hakkede tomater
140 g koncentreret tomatpuré
1 spsk. Sambal Oelek
1 spsk. tørret basilikum
1 spsk. tørret oregano
4 dl grøntsagsbouillon
200 g røde linser
2 spsk. balsamicoeddike
- salt
- peber


Sådan gør du

  1. 1
    Hak løg og hvidløg fint, og skær gulerødder, peberfrugt og knoldselleri i små tern.
  2. 2
    Varm olien op i en gryde, og tilsæt løg og hvidløg. Lad dem stege i olien, til de bliver klare.
  3. 3
    Tilsæt alle grøntsagsternene, de hakkede tomater, tomatpuré, sambal oelek, basilikum, oregano og grøntsagsbouillon.
  4. 4
    Læg låg på gryden, og lad grøntsagssaucen simre i ca. 20 minutter.
  5. 5
    Tilsæt linserne, og lad dem koge med, til de er møre. Det tager ca. 20 minutter.
  6. 6
    Tilsæt evt. lidt ekstra grøntsagsbouillon, hvis saucen virker tør.
  7. 7
    Smag grøntsagssaucen til med balsamicoeddike, salt og peber.