Pasta med kyllingeragout og svampe

En fyldig og varmende efterårsret, som passer sig selv på komfuret. Skal det være ekstra luksus, så brug andelår i stedet for kyllingelår.
Pasta med kyllingeragout og svampe
  • 4 Personer

Ingredienser

2 spsk. olie
800 g kyllingelår
2 stk skalotteløg, finthakkede
3 stk stængler bladselleri, finthakkede
2 fed hvidløg, finthakket
400 g tomatpassata eller grofthakkede tomater fra dåse
4 spsk. balsamico
1 dl. tørrede svampe, f.eks. kantareller
3 kviste frisk rosmarin eller ca. 2 tsk. tørret
4 spsk. mælk
- salt og peber
- evt. sukker
200 g pappardelle (båndpasta), eller anden bred pasta
- revet parmesan, til drys
- god olivenolie, til dryp

Sådan gør du

  1. 1.Varm olien i en stegegryde, og brun kyllingelårene over høj varme, til de er gyldne på alle sider.
  2. 2.Tag lårene op, og kom skalotteløg, bladselleri og hvidløg i gryden. Steg grøntsagerne over middel varme i 2-3 min., til løgene er klare.
  3. 3.Hæld tomatpassata, balsamico og rosmarin ved grøntsagerne. Knus de tørrede svampe, og drys dem i.
  4. 4.Læg kyllingelårene i saucen, og lad det hele simre ved lav varme og under låg, i ca. 1 time, eller til kødet falder let af benet (bruges overlår, så beregn 1 1⁄2 time).
  5. 5.Tag forsigtigt kyllingelårene op af gryden, og lad saucen simre videre uden låg.
  6. 6.Tag skindet af lårene, og kassér det. Træk kødet af lårene med en gaffel, og kom det herefter tilbage i gryden sammen med mælken. Lad simre videre på lav varme.
  7. 7.Smag saucen til med salt, peber, sukker og evt. mere balsamico.
  8. 8.Kog pastaen efter anvisningen på pakken (giv den gerne 2 min. mindre for ekstra bid).
  9. 9.Hæld vandet fra pastaen (gem gerne 2 dl til saucen, hvis den mangler væske).
  10. 10.Vend pastaen i den varme ragout (tilsæt evt. lidt pastavand, hvis saucen er for tyk).
  11. 11.Server straks retten i dybe tallerkener dryppet med god olivenolie og drysset med parmesan.

Tip!

Gør retten mere grøn ved at tilsætte ca. 200 g rodfrugter, f.eks. selleri eller gulerod i små tern i pkt. 2. Server gerne en grøn salat med syrlig dressing eller bitre salater, f.eks. radicchio til retten.

Se, hvad vi ellers skriver om: #hovedret