Pasta med kyllingeragout og svampe
- 4 Personer
Ingredienser
2 spsk. | olie |
800 g | kyllingelår |
2 stk. | skalotteløg, finthakkede |
3 stk. | stængler bladselleri, finthakkede |
2 fed | hvidløg, finthakket |
400 g | tomatpassata eller grofthakkede tomater fra dåse |
4 spsk. | balsamico |
1 dl. | tørrede svampe, f.eks. kantareller |
3 kviste | frisk rosmarin eller ca. 2 tsk. tørret |
4 spsk. | mælk |
- | salt og peber |
- | evt. sukker |
200 g | pappardelle (båndpasta), eller anden bred pasta |
- | revet parmesan, til drys |
- | god olivenolie, til dryp |
Sådan gør du
-
1Varm olien i en stegegryde, og brun kyllingelårene over høj varme, til de er gyldne på alle sider.
-
2Tag lårene op, og kom skalotteløg, bladselleri og hvidløg i gryden. Steg grøntsagerne over middel varme i 2-3 min., til løgene er klare.
-
3Hæld tomatpassata, balsamico og rosmarin ved grøntsagerne. Knus de tørrede svampe, og drys dem i.
-
4Læg kyllingelårene i saucen, og lad det hele simre ved lav varme og under låg, i ca. 1 time, eller til kødet falder let af benet (bruges overlår, så beregn 1 1⁄2 time).
-
5Tag forsigtigt kyllingelårene op af gryden, og lad saucen simre videre uden låg.
-
6Tag skindet af lårene, og kassér det. Træk kødet af lårene med en gaffel, og kom det herefter tilbage i gryden sammen med mælken. Lad simre videre på lav varme.
-
7Smag saucen til med salt, peber, sukker og evt. mere balsamico.
-
8Kog pastaen efter anvisningen på pakken (giv den gerne 2 min. mindre for ekstra bid).
-
9Hæld vandet fra pastaen (gem gerne 2 dl til saucen, hvis den mangler væske).
-
10Vend pastaen i den varme ragout (tilsæt evt. lidt pastavand, hvis saucen er for tyk).
-
11Server straks retten i dybe tallerkener dryppet med god olivenolie og drysset med parmesan.
Tip!
Gør retten mere grøn ved at tilsætte ca. 200 g rodfrugter, f.eks. selleri eller gulerod i små tern i pkt. 2. Server gerne en grøn salat med syrlig dressing eller bitre salater, f.eks. radicchio til retten.