Pasta med kyllingeragout og svampe
PASTARET

Pasta med kyllingeragout og svampe

En fyldig og varmende ret, som passer sig selv på komfuret. Skal det være ekstra luksus? Så brug andelår i stedet for kyllingelår.
  • 4 Personer

Ingredienser

2 spsk. olie
800 g kyllingelår
2 
skalotteløg (finthakkede)
3 stængler bladselleri (finthakkede)
2 fed hvidløg (finthakkede)
400 g tomatpassata eller grofthakkede tomater fra dåse
4 spsk. balsamico
1 dl tørrede svampe, f.eks. kantareller
3 kviste frisk rosmarin eller ca. 2 tsk. tørret
4 spsk. mælk
- salt og peber
- evt. sukker
200 g pappardelle eller anden båndpasta
- revet parmesan
- god olivenolie

Sådan gør du

  1. 1
    Varm olien i en stegegryde, og brun kyllingelårene over høj varme, til de er gyldne på alle sider.
  2. 2
    Tag lårene op, og kom finthakket skalotteløg, bladselleri og hvidløg i gryden. Steg grøntsagerne over middel varme i 2-3 minutter, til løgene er klare.
  3. 3
    Hæld tomatpassata og balsamico i. Knus de tørrede svampe, og tilsæt dem sammen med den friske rosmarin.
  4. 4
    Læg kyllingelårene i saucen, og lad det hele simre ved lav varme under låg i ca. 1 time, eller til kødet falder let af benet. Hvis du bruger overlår, tager det nærmere 1,5 time.
  5. 5
    Tag forsigtigt kyllingelårene op af gryden, og lad saucen simre videre uden låg.
  6. 6
    Tag skindet af lårene, og kassér det. Træk kødet af lårene med en gaffel, og kom det herefter tilbage i gryden. Tilsæt mælken, og lad ragouten simre videre på lav varme.
  7. 7
    Smag saucen til med salt, peber, sukker og evt. mere balsamico.
  8. 8
    Kog pastaen efter anvisningen på pakken (giv den gerne 1-2 minutter mindre for ekstra bid).
  9. 9
    Hæld vandet fra pastaen, og gem gerne lidt til saucen, hvis den mangler væske.
  10. 10
    Vend pastaen i den varme ragout. Tilsæt evt. lidt pastavand, hvis saucen er for tyk.
  11. 11
    Server straks retten i dybe tallerkener. Dryp retten med en god olivenolie, og drys med friskrevet parmesan.

Tip!

Gør retten mere grøn ved at tilsætte ca. 200 g rodfrugter, fx selleri eller gulerod i små tern. Server gerne en grøn salat med syrlig dressing eller bitre salater (fx radicchio) som tilbehør til retten.