Pappardelle med friske grøntsager og selleripesto

Delikat pastaret med smag af bladselleri, fennikel, hvidløg og parmesan
Pappardelle med friske grøntsager og selleripesto
  • 4 Personer

Ingredienser

300 g tørret pasta
2 spsk. olivenolie
1 stk. løg skåret i tynde skiver
2 stængler bladselleri
1 stk. courgette
1 stk. fennikel
1 dl. grøntsagsbouillon
lidt Lidt peber og salt
0.75 dl. mandler, ristede
25 g parmesanost
2 fed fed hvidløg
- fintsnittede blade fra sellerien
1 håndfuld bredbladet persille
1 dl. olivenolie
lidt hvidvinseddike

Sådan gør du

  1. 1.Start med at lave selleripesto. Kom alle ingredienserne i en blender eller minihakker i den nævnte rækkefølge, og blend det hele sammen til en ensartet pesto. Smag til med eddike, salt og peber. Juster evt. konsistensen med ekstra olivenolie, den skal være relativt tyk og ikke for olieret.    
  2. 2.Bring en stor gryde vand i kog, og tilsæt en god skefuld salt. Kog pastaen efter anvisning på pakken.   
  3. 3.Varm imens olien i en sauterpande. Steg alle grøntsagerne i 4-5 min. over middel/høj varme, til de er møre, men ikke tager farve. Hæld grøntsagsbouillon i, og tilsæt 3-4 spsk. af selleripestoen. Smag til med salt og peber.   
  4. 4.Vend den nykogte pasta sammen med grøntsagerne, og server straks!  
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #frokost, #hovedret, #passer til sæsonen, #rødder og knolde, #vegetar og #hurtig aftensmad