Orangetrøfler med kanel
SNACKS OG TILBEHøR

Orangetrøfler med kanel

Pak trøflerne i en lille cellofanpose og bind et bånd omkring. Så har du den perfekte spiselige gave, til når du skal på julevisit i december.
  • 10 Personer

Ingredienser

200 g mørk chokolade
1.5 dl. piskefløde
1 stk. appelsin økologisk
1 spsk. flydende honning
1.5 tsk. stødt kanel
1 dl. kakaopulver til de færdige trøfler

Sådan gør du

  1. 1
    Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Riv skal af appelsinen.
  2. 2
    Opvarm fløden i en lille gryde. Kom 1 spsk. flydende honning, kanel, 2 spsk. appelsinsaft og den revne appelsinskal i den varme fløde og hæld den over chokoladen. Rør i det, til chokoladen er smeltet og du har en jævn trøffelmasse.
  3. 3
    Hæld trøffelmassen i en form f.eks. beklædt med husholdningsfilm. Det gør det lettere at få den ud af formen efterfølgende. Sæt massen køligt i 4-5 timer.
  4. 4
    Tag en teske og lav små kugler af trøffelmassen. Eller vend trøffelblokken ud på et skærebræt. Skær i 20 små firkanter og rul dem hurtigt med hænderne, så de bliver runde, og tril dem efterfølgende i kakaopulver. Eller tril i hakkede nødder, mandler eller i solbær- eller hindbærpulverstøv. Gør, som du har lyst.
  5. 5
    Opbevar de færdige orangetrøfler køligt.

Tip!

Det er en skøn spiselig gave – f.eks. som alternativ til de mange chokoladeæsker, som købes og gives i december måned til jule-arrangementer hos familie og venner. Pak dem i en lille cellofanpose og bind et bånd omkring