Olivenoliekage med citrus og timian

Olivenoliekage med citrus og timian

  • 0 Personer
  • 75 Minutes

Dej

1 stk. appelsin
1 stk. citron
2.5 spsk. frisk timian eller rosmarin
230 g rørsukker
2 stk. æg store
250 g græsk yoghurt
2.5 dl olivenolie
250 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. salt

Pynt

- flormelis

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 160 grader (denne kage bager i lang tid ved lav temperatur). Smør en springform på 20-22 cm i diameter med smør eller olie.
  2. 2
    Skyl timianen godt, og hak den helt fint. Riv skallen af appelsinen og citronen. Pres saften fra appelsinen og halvdelen af citronen (til du har 1 dl saft), og gem til senere.
  3. 3
    Kom rørsukker, timian og citrusskal i en mellemstor skål. Gnid sammen med fingrene, til det dufter aromatisk, og sukkeret er fugtigt.
  4. 4
    Kom rørsukker, timian og citrusskal i en mellemstor skål. Gnid sammen med fingrene, til det dufter aromatisk, og sukkeret er fugtigt.
  5. 5
    Pisk græsk yoghurt og 1 dl citrussaft sammen med æggeblandingen. Hæld nu olivenolie i en tynd stråle ned i massen, mens du pisker.
  6. 6
    Vej melet af, og si det ned i en stor skål sammen med bagepulver og salt, så du undgår klumper. Hæld halvdelen af den våde masse i, og vend forsigtigt dejen sammen med en dejskraber. Tilsæt resten af den våde masse efterhånden.
  7. 7
    Når du har en ensartet kagedej, hældes den i springformen og bages 50-60 minutter. Den er færdig, når du kan stikke en tandstik eller lignende i midten af kagen, og der ikke hænger dej fast. Lad kagen køle af i formen i 30 minutter, og fjern så ringen. Lad køle helt af, før du skærer i kagen.