Nye kartofler med avocadobasilikumpesto og pocheret æg
FROKOST

Nye kartofler med avocadobasilikumpesto og pocheret æg

En herlig enkel vegetarisk ret, der både kan spises som aftensmad, frokost eller som en del af en sommerbuffet. Pestoen er lavet ekstra cremet med avocado og det pocherede æg giver lige det sidste touch.
  • 4 Personer

Ingredienser

1 kg nye kartofler
4 stk. æg
1 spsk. lagereddike

Pesto:

50 g pinjekerner
1 dl. solsikkekerner
1 bundt frisk basilikum ca. 2 dl, når bladene er taget af stilkene
1 stk. avocado
1 stk. citron (saften)
2 fed hvidløg
1 dl. Ekstra jomfruolivenolie
- salt
- peber


Sådan gør du

  1. 1
    Start med at bringe kartoflerne i kog i godt saltet vand. Regn med en spsk. salt per liter vand. Når vandet koger, lad kartoflerne simre i 5-7 minutter: 5, hvis det er små kartofler, og 7, hvis de er mellemstørrelse. Sluk for varmen og lad kartoflerne trække i vandet i ca. 15 minutter, eller til de er akkurat møre. Hæld vandet fra og lad dem stå uden låg.
  2. 2
    Rist kernerne ved lav varme på en pande, rør jævnligt, så varmen fordeles. Når kernerne er gyldne, hældes de af panden og ud på et stykke bagepapir. Lad dem køle. I en foodprocessor hakkes basilikum, citronsaft, hvidløg, avocado og de ristede kerner. Når blandingen er som grov, cremet pesto, tilsættes olivenolien, og der hakkes et par sekunder mere. Pestoen skal være cremet, men må gerne have lidt tekstur. Smag til med salt og peber og evt. mere citronsaft. Vend kartoflerne med pestoen og fordel på tallerkener.
  3. 3
    Bring en gryde eller kasserolle med vand i kog. Tilsæt en skefuld eddike. Når vandet simrer, slå først et æg ud i vandet, derefter det næste. Lad æggene simre i ca. 2 1/2-3 minutter, hvorefter de tages op med en hulske. Fjern trådene af hvide. Gentag med de resterende æg.
  4. 4
    Læg de pocherede æg på kartoflerne, drys med frisk peber og et drys havsalt og evt. lidt friske urter. Man kan også drysse med lidt tørret chili.