Nøddecupcakes med nougatcreme
BAGVæRK

Nøddecupcakes med nougatcreme

Fyldige kager med crunch og en rund og skøn smag fra ristede nødder - toppet med blød nougat og kaffecreme. En ny voksenfavorit.
  • 12 Personer

Kagedejen

200 g smør
100 g valnødder, hasselnødder eller pekannødder, finthakkede
1 dl. piske-fløde
3 stk. æg
100 g brun farin
75 g rørsukker
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. salt

Topping

200 g blød nougat, i tern
1 dl. stærk kaffe eller cognac
250 g mascarpone (italiensk flødeost)

Drys

- Kakaonips, knuste kaffebønner, kakaopulver.

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 200/185 grader varmluft.
  2. 2
    Smelt smør og valnødder sammen i en kasserolle over middel varme, indtil nødderne er gyldne.
  3. 3
    Hæld blandingen i en skål, og rør piskefløden i. Pisk æggene luftige med sukker og brun farin i ca. 3-4 minutter, til massen er lys og luftig.
  4. 4
    Bland mel, bagepulver og salt i en skål, og rør det i æggemassen skiftevis med flødeblandingen, til dejen er glat og ensartet.
  5. 5
    Hæld dejen i 12-15 muffin/cupcakeforme, og bag dem i ca. 20 minutter, til de er faste og gyldne.
  6. 6
    Lad kagerne køle lidt, og forbered imens toppingen.
  7. 7
    Smelt nougat og kaffe sammen i en kasserolle over meget lav varme. Hæld massen i en skål, og sæt den på køl i ca. 30 minutter, til den er kølet ned.
  8. 8
    Rør nougatblandingen og mascarponen sammen i en skål, og pisk det det til en tyk og luftig creme.
  9. 9
    Pynt kagerne med toppingen og drys - server straks, eller opbevar kagerne på køl.

Tip!

Pynt kagerne med smeltet, mørk chokolade i stedet for nougatcreme.