Nøddecupcakes med nougatcreme
- 12 Personer
Kagedejen
200 g | smør |
100 g | valnødder, hasselnødder eller pekannødder, finthakkede |
1 dl. | piske-fløde |
3 stk. | æg |
100 g | brun farin |
75 g | rørsukker |
150 g | hvedemel |
1 tsk. | bagepulver |
1 tsk. | salt |
Topping
200 g | blød nougat, i tern |
1 dl. | stærk kaffe eller cognac |
250 g | mascarpone (italiensk flødeost) |
Drys
- | Kakaonips, knuste kaffebønner, kakaopulver. |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 200/185 grader varmluft.
-
2Smelt smør og valnødder sammen i en kasserolle over middel varme, indtil nødderne er gyldne.
-
3Hæld blandingen i en skål, og rør piskefløden i. Pisk æggene luftige med sukker og brun farin i ca. 3-4 minutter, til massen er lys og luftig.
-
4Bland mel, bagepulver og salt i en skål, og rør det i æggemassen skiftevis med flødeblandingen, til dejen er glat og ensartet.
-
5Hæld dejen i 12-15 muffin/cupcakeforme, og bag dem i ca. 20 minutter, til de er faste og gyldne.
-
6Lad kagerne køle lidt, og forbered imens toppingen.
-
7Smelt nougat og kaffe sammen i en kasserolle over meget lav varme. Hæld massen i en skål, og sæt den på køl i ca. 30 minutter, til den er kølet ned.
-
8Rør nougatblandingen og mascarponen sammen i en skål, og pisk det det til en tyk og luftig creme.
-
9Pynt kagerne med toppingen og drys - server straks, eller opbevar kagerne på køl.
Tip!
Pynt kagerne med smeltet, mørk chokolade i stedet for nougatcreme.