Lav nemt din egen karamelsauce. Opbevar saucen i et glas på køl indtil servering.
10 Personer
Ingredienser
100 g
lys sirup
75 g
sukker
75 g
smør
1 spsk.
vand
175 g
piskefløde
0.5 tsk.
stødt kanel ægte
lidt
flagesalt efter smag
ANNONCE
Sådan gør du
1
Bland sirup, sukker, smør og vand i en gryde. Bring det i kog og lad det så koge videre over middel varme, indtil farven er mørk gylden.
2
Tag gryden af varmen og tilsæt piskefløde og kanel. Sæt gryden tilbage på blusset og lad det simre videre, under jævnlig omrøring, indtil konsistensen er tyknet.
3
Tjek evt. konsistensen ved at lægge en skefuld på en iskold tallerken, hvis den ikke skal serveres varm. Jo længere tid du koger den, desto tykkere bliver den.
4
Tag den af varmen og smag til med flagesalt og evt. mere kanel, efter smag.
5
Opbevar karamelsaucen i et glas på køl indtil servering. Tag den gerne ud ca. 30 min. før, så den får stuetemperatur, så smager den bedst. Alternativt kan den også lunes forsigtigt igen inden servering