Nem karamelsauce med kanel og havsalt
- 10 Personer
Ingredienser
100 g | lys sirup |
75 g | sukker |
75 g | smør |
1 spsk. | vand |
175 g | piskefløde |
0.5 tsk. | stødt kanel ægte |
lidt | flagesalt efter smag |
Sådan gør du
-
1Bland sirup, sukker, smør og vand i en gryde. Bring det i kog og lad det så koge videre over middel varme, indtil farven er mørk gylden.
-
2Tag gryden af varmen og tilsæt piskefløde og kanel. Sæt gryden tilbage på blusset og lad det simre videre, under jævnlig omrøring, indtil konsistensen er tyknet.
-
3Tjek evt. konsistensen ved at lægge en skefuld på en iskold tallerken, hvis den ikke skal serveres varm. Jo længere tid du koger den, desto tykkere bliver den.
-
4Tag den af varmen og smag til med flagesalt og evt. mere kanel, efter smag.
-
5Opbevar karamelsaucen i et glas på køl indtil servering. Tag den gerne ud ca. 30 min. før, så den får stuetemperatur, så smager den bedst. Alternativt kan den også lunes forsigtigt igen inden servering