Muslinger i kokossauce
AFTENSMAD

Muslinger i kokossauce

Køb altid friske muslinger og sørg for at rense dem i koldt vand. Her kommer de små bløddyr i en cremet sovs.
  • 6 Personer

Ingredienser

1.5 kg blåmuslinger ferske
2 stk. 
skalotteløg i tynde både
2 fed hvidløg revet
3 tsk. frisk ingefær revet
1.5 tsk. gurkemeje frisk, revet
1 dåse kokosmælk
2 dl. vand
200 g aspargesbroccoli eller alm. broccoli
1 bundt forårsløg, finthakkede
lidt fiskesauce efter smag
lidt revet limeskal og saft, efter smag
lidt sukker efter smag

Tilbehør

- forårsløg, hakket
- kogte nudler eller naanbrød

Sådan gør du

  1. 1
    Rens muslingerne grundigt i koldt vand, så de er fri for sand, tang mv. Kassér de åbne muslinger (som ikke lukker sig, når de bankes let mod bordkanten) og dem med skader på skallen.
  2. 2
    Varm olien i en stor sauterpande eller bred gryde. Steg løg, hvidløg, ingefær og gurkemeje ved middel varme i 5 min. under omrøring, uden at det tager farve.
  3. 3
    Hæld kokosmælk og vand på (der skal være nok til, at det dækker bunden af gryden), og bring det i kog. Kom muslingerne ved, og rør godt rundt. Læg låg på gryden, og lad muslingerne dampe i ca. 5 min. Rør et par gange undervejs.
  4. 4
    Tag muslingerne op (kassér lukkede muslinger), og tilsæt resten af grøntsagerne. Smag saucen til med lime, sukker, fiskesauce og salt, lad den evt. lige koge ind et par minutter.
  5. 5
    Fordel muslingerne i skåle, og hæld den varme sauce over. Drys med forårsløg og server straks, evt. med nudler eller naanbrød til.