Muslinger i kokossauce
- 6 Personer
Ingredienser
1.5 kg | blåmuslinger ferske |
2 stk. | skalotteløg i tynde både |
2 fed | hvidløg revet |
3 tsk. | frisk ingefær revet |
1.5 tsk. | gurkemeje frisk, revet |
1 dåse | kokosmælk |
2 dl. | vand |
200 g | aspargesbroccoli eller alm. broccoli |
1 bundt | forårsløg, finthakkede |
lidt | fiskesauce efter smag |
lidt | revet limeskal og saft, efter smag |
lidt | sukker efter smag |
Tilbehør
- | forårsløg, hakket |
- | kogte nudler eller naanbrød |
Sådan gør du
-
1Rens muslingerne grundigt i koldt vand, så de er fri for sand, tang mv. Kassér de åbne muslinger (som ikke lukker sig, når de bankes let mod bordkanten) og dem med skader på skallen.
-
2Varm olien i en stor sauterpande eller bred gryde. Steg løg, hvidløg, ingefær og gurkemeje ved middel varme i 5 min. under omrøring, uden at det tager farve.
-
3Hæld kokosmælk og vand på (der skal være nok til, at det dækker bunden af gryden), og bring det i kog. Kom muslingerne ved, og rør godt rundt. Læg låg på gryden, og lad muslingerne dampe i ca. 5 min. Rør et par gange undervejs.
-
4Tag muslingerne op (kassér lukkede muslinger), og tilsæt resten af grøntsagerne. Smag saucen til med lime, sukker, fiskesauce og salt, lad den evt. lige koge ind et par minutter.
-
5Fordel muslingerne i skåle, og hæld den varme sauce over. Drys med forårsløg og server straks, evt. med nudler eller naanbrød til.