Mexisalat med spicy kylling, bønner og avocado
FROKOST

Mexisalat med spicy kylling, bønner og avocado

Her kommer en udfordring til dem, der ikke er tossede med salat. Denne mexicansk inspirerede salat med spicy kylling, bønner, avocado og korianderdressing er nemlig så fyldig og fuld af smag, at den langt overgår forestillingen om en kedelig salat. De cremede bønner sørger sammen med kyllingen for, at ingen går sultne fra bordet.
  • 4 Personer
  • 45 Minutes

Ingredienser

400 g kyllingeinderfilet

Marinade

1 tsk. flagesalt
0.5 spsk. tørret chili
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt paprika
1 knsp. røget paprika
0.5 dl. olivenolie

Korianderdressing

1.5 dl. yoghurt naturel
2 spsk. mayonnaise
1.5 dl. frisk koriander
2 stk. forårsløg hakkede
0.5 dl. friskpresset limesaft
1 dl. olivenolie
0.5 tsk. havsalt

Bønner

3 spsk. olivenolie
400 g kogte sorte bønner
3 stk. forårsløg
2 fed hvidløg
- flagesalt
2 spsk. bredbladet persille hakket

Salat

2 stk. hjertesalater eller 1 romaine
2 stk. modne avocado
0.5 stk. lime

Sådan gør du

  1. 1
    Bland marinaden til kyllingen, og lad inderfileterne marinere i 20-30 minutter.
  2. 2
    Skil korianderbladene fra stilkene og hak dem (gem stilkene). Blend med de øvrige ingredienser, til korianderdressingen er cremet. Smag til med salt og evt. lime.
  3. 3
    Til bønnerne varmes olien på en pande, hvidløg og forårsløg snittes fint og svitses. Korianderstilke og persille hakkes og tilsættes. Varm bønnerne med ved høj varme et par minutter, skru derefter ned på svag varme og lad bønnerne simre, til de er cremede. Der kan tilsættes lidt vand undervejs.
  4. 4
    Varm en pande op og steg den marinerede kylling ved mellemhøj varme, til den er mør og gylden. Vend undervejs.
  5. 5
    Skyl salatbladene grundigt og dup tørre. Skær avocadoen i skiver eller tern og dryp med limesaft. Fordel salaten på et fad og vend forsigtigt med bønner og avocado. Læg kyllingen ved. Servér dressingen til.

Tip!

Når det er sæson for majs, er det lækkert med friskkogte majskerner skåret fra kolben.