Mexisalat med spicy kylling, bønner og avocado
- 4 Personer
- 45 Minutes
Ingredienser
400 g | kyllingeinderfilet |
Marinade
1 tsk. | flagesalt |
0.5 spsk. | tørret chili |
1 tsk. | stødt spidskommen |
1 tsk. | stødt paprika |
1 knsp. | røget paprika |
0.5 dl. | olivenolie |
Korianderdressing
1.5 dl. | yoghurt naturel |
2 spsk. | mayonnaise |
1.5 dl. | frisk koriander |
2 stk. | forårsløg hakkede |
0.5 dl. | friskpresset limesaft |
1 dl. | olivenolie |
0.5 tsk. | havsalt |
Bønner
3 spsk. | olivenolie |
400 g | kogte sorte bønner |
3 stk. | forårsløg |
2 fed | hvidløg |
- | flagesalt |
2 spsk. | bredbladet persille hakket |
Salat
2 stk. | hjertesalater eller 1 romaine |
2 stk. | modne avocado |
0.5 stk. | lime |
Sådan gør du
-
1Bland marinaden til kyllingen, og lad inderfileterne marinere i 20-30 minutter.
-
2Skil korianderbladene fra stilkene og hak dem (gem stilkene). Blend med de øvrige ingredienser, til korianderdressingen er cremet. Smag til med salt og evt. lime.
-
3Til bønnerne varmes olien på en pande, hvidløg og forårsløg snittes fint og svitses. Korianderstilke og persille hakkes og tilsættes. Varm bønnerne med ved høj varme et par minutter, skru derefter ned på svag varme og lad bønnerne simre, til de er cremede. Der kan tilsættes lidt vand undervejs.
-
4Varm en pande op og steg den marinerede kylling ved mellemhøj varme, til den er mør og gylden. Vend undervejs.
-
5Skyl salatbladene grundigt og dup tørre. Skær avocadoen i skiver eller tern og dryp med limesaft. Fordel salaten på et fad og vend forsigtigt med bønner og avocado. Læg kyllingen ved. Servér dressingen til.
Tip!
Når det er sæson for majs, er det lækkert med friskkogte majskerner skåret fra kolben.