Mandelstegt fisk med stegte citroner

Servér kartofler eller bare brød til og gerne en stor, fyldig salat.  
Mandelstegt fisk med stegte citroner
  • 4 Personer

Ingredienser

800 g fisk mørksejfiskefilet eller anden torskefisk
- salt
2 stk citroner
1 dl. mel
2 stk piskede æg
100 g ristede mandelflager
- olivenolie og smør
- bundt asparges
- kogende vand
- salt
- smør

Sådan gør du

  1. 1.Skær fisken i portionsstykker. Tjek, at den er fri for ben og skind. Krydr den med salt.  
  2. 2.Halvér citronerne, og steg dem på en tør, varm stegepande med skærefladen nedad, til de er gyldne.  
  3. 3.Vend fisken i mel, pisket æg og til sidst fint hakkede mandler.  
  4. 4.Steg fisken i olie på en stor, varm pande ved middel varme, så den ikke brænder.  
  5. 5.Steg den i ca. 4 minutter på hver side, eller til den er gennemtilberedt. Krydr med salt.  
  6. 6.Knæk imens enderne af aspargesene, og damp dem under låg i 2-3 dl kogende, saltet vand tilsat 1-2 tsk. smør, i ca. 1 minut. Dryp dem af.
  7. 7.Servér fisken med asparges, saft af varm citronsaft og evt. kogte kartofler eller godt brød og smør.  
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #hovedret og #passer til sæsonen