Mandelstegt fisk med stegte citroner
- 4 Personer
Ingredienser
800 g | fisk mørksejfiskefilet eller anden torskefisk |
- | salt |
2 stk. | citroner |
1 dl. | mel |
2 stk. | æg pisket |
100 g | ristede mandelflager |
- | olivenolie og smør til stegningen |
- | bundt asparges et stort bundt |
- | kogende vand |
- | salt |
- | smør |
Sådan gør du
-
1Skær fisken i portionsstykker. Tjek, at den er fri for ben og skind. Krydr den med salt.
-
2Halvér citronerne, og steg dem på en tør, varm stegepande med skærefladen nedad, til de er gyldne.
-
3Vend fisken i mel, pisket æg og til sidst fint hakkede mandler.
-
4Steg fisken i olie på en stor, varm pande ved middel varme, så den ikke brænder.
-
5Steg den i ca. 4 minutter på hver side, eller til den er gennemtilberedt. Krydr med salt.
-
6Knæk imens enderne af aspargesene, og damp dem under låg i 2-3 dl kogende, saltet vand tilsat 1-2 tsk. smør, i ca. 1 minut. Dryp dem af.
-
7Servér fisken med asparges, saft af varm citronsaft og evt. kogte kartofler eller godt brød og smør.