Lun speltsalat med halloumi & bagte tomater
AFTENSMAD

Lun speltsalat med halloumi & bagte tomater

En velsmagende, saftig og mættende salat med spelt. Speltkernerne suger dressingen til sig, når de er varme, så salaten ikke bliver tør og kedelig! Osten halloumi giver lidt let røgsmag fra grillstegningen og lidt lækker fedme til salaten.
  • 4 Personer
  • 30 Minutes

Bagte tomater

400 g cherrytomat
2 spsk. olivenolie
1 tsk. sukker (udelades hvis tomaterne er modne og søde)
lidt salt og peber

Dressing

0.5 dl. olivenolie
0.5 stk. citron, revet skal + saft
0.5 stk. skalotteløg, i tynde skiver
1 fed hvidløg
1 tsk. honning
lidt salt og peber

Herudover

2 dl. perlespelt
100 g babyspinat
1 stk. stor håndfuld bredbladet persille
75 g sort oliven
400 g halloumi (eller grillost)
lidt Lidt olie til stegning

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 175/165C varmluft.
  2. 2
    Læg cherrytomaterne i et ovnfast fad, dryp med olivenolie og drys med sukker. Sæt fadet i ovnen og lad tomaterne bage i ca. 30 min., til de er gyldne og møre.    
  3. 3
    Kom imens perlespelten i en gryde og kog den i letsaltet vand efter anvisning på pakken. Hæld den efterfølgende i en sigte og lad den dryppe lidt af.    
  4. 4
    Pisk ingredienserne til dressingen sammen, smag til og vend den sammen med de lune speltkerner. Tilsæt spinat, persille og oliven. Kom salaten på et smukt fad sammen med de bagte tomater.  
  5. 5
    Skær halloumien i 1-2cm tykke skiver. Varm en grill- eller stegepande op, pensl halloumien med olivenolie og grill/steg over høj varme i 1-2min. på hver side, til de er gyldne – steg dem ikke for længe, så bliver de nemt gummiagtige.  

Tip!

Lav salaten lidt hurtigere ved at springe de bagte tomater over. Brug i stedet gode semidried tomater fra glas. Brug en blød og cremet feta eller gedeost i stedet for halloumi, men undlad at stege den.